Nyhetsbrev

NKKs verksamhet

 • 31 okt 2020

 SIMSKOLA INFO:

Alla som är födda 2005 eller senare ska kunna ha sina aktiviteter som vanligt. Badet är stängt för allmänheten men ni som går kurser kan komma in. Ni lämnar ert barn utanför undervisningsbassängen och väntar på läktaren tills dom är klara. Endast en vårdnadshavare får följa med. 

Vad innebär de nya restriktionerna för NKK?

Med anledning av restriktioner vid lokala utbrott av Covid19 i Östergötland så gäller följande för NKK:s verksamhet fram tom 19 november 2020 allt enligt Folkhälsomyndigheten och efter samråd med bland annat smittskyddsläkaren i regionen så har man beslutat att extra åtgärder ska gälla i regionen under en begränsad tid för att minska smittan.
Under torsdagskvällen höll RF-SISU Östergötland ett digitalt informationsmöte för idrottsföreningar i regionen. Bra att veta är att regional smittskyddsläkare har tagit del av informationen som delades så att RF-SISU har föreslagit rätt åtgärder.

All vuxen verksamhet är inställd till och med den 19/11 detta gäller Masters, Vuxensimskola, Vuxencrawl alla kategorier. Vi återkommer med mer information inom kort gällande kompensation för uteblivna kurstillfällen.

Idrottsverksamhet för personer födda tidigare än 2005 bör inte genomföras
 • Gäller träning och tävling
 • Undantag för verksamhet som bedrivs av utövare som har idrottsutövningen som yrke, där gäller de allmänna råden fortsatt – man kan träna dock under mer restriktiva förhållanden t ex individuellt, färre antal aktiva etc.
Idrottsverksamhet för personer födda 2005 eller senare
 • Träningsverksamhet får bedrivas enligt de allmänna råden som gäller i hela landet med följande tillägg
 • Idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten bör överväga ett innehåll i träningen så att nära fysisk kontakt undviks
 • Idrottsutövare och ledare ska, i den mån det är möjligt, undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande
 • Idrottsverksamheten ska i den mån det går utövas utomhus

Allmänna sammankomster och offentligt tillställningar i regionen får arrangeras för max 50 deltagare. Det är därmed inte möjligt för arrangörer inom regionen att öka publikkapaciteten till 300 personer fram till den 19 november.

Vi hoppas att ni alla har förståelse för detta beslut i de tider vi lever i för tillfället. Vi hoppas att vi kan simma tillsammans snart igen. Var rädda om er och håll avstånd!

SUM-SIM Region i Jönköping

 • 30 okt 2020

Pg.a. de hårdare restriktionerna för Östergötland kommer vi tyvärr inte delta på SUM-SIM, regionskval i Jönköping.

Vintersimskolan inställd

 • 29 okt 2020

Tyvärr måste vi meddela att den planerade Vintersimskolan som skulle hållas nästa vecka tyvärr är inställd på grund av för få deltagare.

 

SM/JSM Inställt!

 • 29 okt 2020

Vi måste tyvärr meddela att SM/JSM i Helsingborg är inställt

Så här skriver förbundschefen Mikael Jansson: SM/JSM i simning inställt
27 okt, 19:31

På grund av det rådande läget med ökad smittspridning av Covid -19 viruset och de nya lokala restriktioner som kommit för region Skåne så har Svensk Simidrott beslutat att ställa in JSM/SM i simning i Helsingborg den 11-15 november.
– Vi har haft tät dialog med både RF, arrangörsklubben och arrangörsstaden, men i dagsläget finns det tyvärr ingen möjlighet för att genomföra tävlingen. Det är en utmanade tid för oss alla och vi behöver hjälpas åt att hålla i och hålla ut för att minska smittspridningen. Jag har full förståelse för att det innebär en besvikelse för våra idrottare och föreningar när förutsättningar förändras med kort varsel, och jag lider verkligen med dem, men detta är tyvärr den verklighet vi lever i just nu, säger Förbundschef Mikael Jansson.

Höstlovs info

 • 27 okt 2020

Under vecka 44, höstlovet, är det simskola som vanligt förutom lördag och söndag, 31 oktober och 1 november som är inställda på grund av helgdag.

Vi önskar er alla ett härligt höstlov!

Tvärsim

 • 26 okt 2020

Ett Covid-19 anpassat Tvärsim genomfördes på söndagseftermiddagen med den äran. Samtliga simmare fixade "flödesschemat" utomordentligt vägledda av NKK:s duktiga instruktörer. Ett stort tack till alla inblandade för väl genomfört arbete.
Här finner du resultatlista för Tvärsim: KLICK

Vintersimskola!

 • 19 okt 2020

Vi på NKK erbjuder nu Vintersimskola!
Det är simskola i olika nivåer, 8 tillfällen med start vecka 45 och avslutning vecka 50.
Tiden är 15:45 och mer info och möjlighet att anmäla sig finns här:  Vintersimskola
Ring eller maila oss om det finns fler frågor eller om ni vill ha hjälp att boka. Kansliet har telefonöppet måndag, tisdag och torsdag 9-12 samt 13-15. Mail svaras på dagligen.
Välkommen med er bokning! 

7 guld till NKK vid DM.

 • 19 okt 2020

image: 7 guld till NKK vid DM.

I helgen har rubricerad tävling genomförts i Jönköping. Det var klubbarna i Östergötland och Småland som gjorde upp om DM titlarna. Detta var också den sista tävlingen innan höstens Svenska Mästerskap avgörs. SM/JSM går om knappt 3 veckor i Helsingborg, medan Ungdomarnas regionskval till riksfinalerna i Göteborg avgörs dagarna innan.

Resultat AKC-HT-20

 • 19 okt 2020

image: Resultat AKC-HT-20

Ett Coronaanpassat Arena Knatte Cup avgjordes på Centralbadet under söndagen. Simmare, tränare och funktionärer uppträdde exemplariskt och följde upplägget till punkt och pricka. Tacka för det. 
Handen på hjärtat alla simmare (och funktionärer) visst var det otroligt skönt med endast 7 simmare på startbryggan när starten genomfördes. I stället för ca 50-60 st som står bakom och tjattrar, värmer upp och "stör" starten. Detta är ett upplägg som vi kommer fortsätta med, oavsett corona eller inte :-)
Ett kraftigt tack till alla funktionärer som slet i värmen och gjorde denna tävling möjlig.
Som vanligt, utan er, ingen tävling. TACK.

Kompletta resultat finner du här: KLICK

Uppdaterad startlista till AKC

 • 16 okt 2020

image: Uppdaterad startlista till AKC

Här finner ni en uppdaterad startlista till söndagens Arena Knatte Cup: KLICK
Nu också uppdaterad med Arena Knatte Cup rekord sedan starten av tävlingen 2017

Om träning på söndag!

 • 15 okt 2020

INFORMATIONEN GÄLLER MEDLEYTEKNIKS TRÄNING PÅ SÖNDAG 18/10

På grund av tävlingen på söndag den 18:e oktober så kommer Medley Tekniks träning köras samtidigt som Medley Teknik fortsättning, alltså klockan 17.35 - 18.35. Tävlingen kan komma att bli några minuter sen.

Vi påminner om att hålla avstånd i omklädningsrummen samt hänvisar samtliga föräldrar som följer med till simhallen på söndag upp till läktaren.

Äntligen tävling igen

 • 6 okt 2020

Säsongspremiär för Simmarna.

För första gången sedan början på mars har NKK nu kunnat tävla mot andra klubbars simmare, då LeWa Sportcup arrangerades i Motala. Tävlingen var uppdelad på en dag för damer och en för herrar och omfattade många säkerhetsrutiner för att minska risken för smittspridning. Arrangörerna Motala Simsällskap gjorde här ett kanonjobb och satte en standard hur tävlingar ska arrangeras under Corona-krisen.