Nyhetsbrev

Information från NKK

 • 27 mar 2020

Hej alla medlemmar, 
 
Skriver till er i dessa Corona tider då allt är upp och ner i tillvaron. Några av oss har blivit drabbade på nära håll och andra upplever det hela på distans. Vi agerar alla olika i dessa kristider och ingen vet vad som är rätt eller fel. Den ena dagen är inte den andra lik och alla våras liv blir berörda på något sätt av det virus som nu har drabbat oss och hela världen.   Vi här på NKK följer de rekommendationer som man ger från myndigheter och förbund för att klara av att ta beslut gällande verksamheten. I denna stund så pratar man framförallt om hur det kommer att bli framöver. Dag efter dag under de senaste veckorna får vi besked om inställda tävlingar och evenemang som påverkar vår verksamhet och våra medlemmar på något sätt. Våra barn och ungdomar blir även de drabbade och för dem kan hela situationen bli extra jobbig, allt blir upp och ned i ens tillvaro. Vi vill kunna fortsätta med det vi kan och rekommenderas göra och det är bland annat våra simskolor och träningar för alla barn och ungdomar.   Vi hoppas att ni med oss vill fortsätta att upprätthålla sim kunskapen och glädjen runt simning även i en tid som denna och vi ber er att hjälpa oss att tipsa era vänner, bekanta, arbetskollegor om våra sommarsimskolor och intensivsimskolor och att de, som läget ser ut idag, kommer att hållas som planerat. Vi är ju som ni vet beroende av Er och ert stöd och att vi har deltagare på våra kurser. Utan Er inget NKK.    
 
Vad kan Ni hjälpa oss med?   

   • Besök vår Facebooksida, Instagram, hemsida Norrköpings Kappsimningsklubb och dela våra inlägg om våra sommarkurser och intensivsimskolor så fler får vetskap om att vi finns och att vår verksamhet rullar på!   

• Kom på träning och simundervisning så länge du är frisk och känner dig frisk. 

  •Tipsa dina vänner om att NKK driver sin verksamhet under sommaren. Vi går givetvis efter de råd och direktioner som vi får från Riksidrottsföreningen, Folkhälsomyndigheten och andra aktörer och vi tänker på Er och vår personal men framförallt på barnen!   Det är viktigt för våra barn att dom i dessa stunder har något att se framemot. Så sprid, dela, lajka, prata med och om oss så att NKK  får fortsätta sprida sim lycka.  Tillsammans övervinner vi detta och kan fortsätta ”simma lugnt” med hälsan i behåll. Med önskan om att ni är friska och har det bra.      

Med vänliga hälsningar   Katarina Nyman med personal  Klubbchef Norrköpings Kappsimningsklubb    

Läs gärna: Träna gärna men gör det säkert 

Sommarsimskolan i Himmelstalund

 • 23 mar 2020

Nu är bokningen till simskola på Himmelstalundsfriluftsbad öppen!

Här finns info och bokning HÄR

Klädsim vecka 13

 • 20 mar 2020

Vecka 13 är det dags för klädsim för alla i kursverksamheten!
Ta med tunna kläder (som till exempel pyjamasbyxor och långärmad t-shirt) som ni bär ovanpå era ordinarie simkläder. För de som går kurser med två kurstillfällen i veckan (Hajen 2 och Medleyteknikskolor) så har man livräddning på vardagen och klädsim på söndagen. 
Under vecka 13 kommer vi även att finnas på plats i simhallen för att sälja simmärken och sköldar . 
Som vanligt är det endast SWISH betalning som gäller. Kolla också på vår nya webshop på hemsidan https://www.nkk.se/nkk-webshop/

Angående Corona: Våra simskolor och träningar kommer att fortsätta som vanligt tills/om annat besked kommer. För mer information, tips och generella råd om coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg och välkomna till klädsimsveckan!

Webshoppen är öppen!

 • 18 mar 2020

Nu kan man beställa via vår webshop här på hemsidan! Beställ och få dina varor direkt av din instruktören! Observera att webshoppen är ny och att det kan vara lite "inkörningsproblem" i början. WEBSHOP

Välkommen med era beställningar!!

FFs extra årsmöte via Skype

 • 18 mar 2020

Extrainsatt årsmöte FF 23 mars kl. 18;00 blir av – men endast över Skype

FF (NKK Föräldraföreningen) kommer att hålla det extrainsatta årsmötet 23 mars som planerat, eftersom det är angeläget vi klargör om vi kommer att få ihop en styrelse för 2020.

För att inte bidra till smittspridning, håller vi mötet endast digitalt över Skype.

Du som är intresserad av att engagera dig i FF och/eller vill delta i extrainsatta årsmötet, skicka din anmälan till Emilia Liiri (ordförande under 2019), senast söndag 22 mars på e-post emilia.liiri@hotmail.com.

Direktiv träningsverksamhet

 • 18 mar 2020

Följande text har publicerats på Svenska Simförbundets Hemsida:


"Gällande föreningars träningsverksamhet"

Coronaviruset påverkar just nu samhället på många sätt, och vi får idag mycket frågor kring hur ska föreningar tänka kring sin träningsverksamhet.

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan. I dagsläget är det dock svårt att ge generella rekommendationer kring i vilken form och omfattning man ska bedriva träningsverksamhet. Den bästa rekommendationen vi kan ge är att ni gör en riskbedömning av er verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens vägledning. 

De allra flesta simanläggningar håller öppet vilket innebär att föreningarna fortsatt kan bedriva verksamhet i enlighet med befintliga riktlinjer. Kloreringen av vattnet i badanläggningarna är kalibrerad för att ta död på så väl virus som bakterier och därför är risken att Coronavirus sprids via bassängerna minimal. Badanläggningarna har i de flesta fall rustat sig genom att öka frekvensen på städningen och desinficering av kontaktytor.

Följande säkerhetsåtgärder förebygger risken att smittas av virus:

 • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
 • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns.
 • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Då hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

 Som en extra försiktighetsåtgärd kan det som förening var klokt att uppmana sina medlemmar att följa nedanstående rutiner vid träningstillfällena:

 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet
 • Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.
 • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen
 • Lämna badet så snart din simträning är avslutad. 

2020-03-17

Uppdatering kring Coronaviruset

 • 16 mar 2020

UPPDATERING KRING CORONAVIRUSET

Med anledning av coronaviruset har NKK beslutat i linje med de rekommendationer som ges från myndigheter tagit följande beslut: 

Samtliga planerade läger till Grekland, Danmark och Älvdalen har ställts in enligt råd från UD.  

Kursverksamheten och tävlingsverksamhet fortgår som vanligt enligt råd från SSF Svenska Simförbundet som i sin tur följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer att grupper på 10 - 20 personer bör man fortsätta med. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen. 

Gällande NKK:s årsmöte så har styrelsen beslutat att skjuta på mötet tills den 16 april 19.00 enligt rekommendationer från RF Riksidrottsförbundet. Den nu valda styrelsen får vid ett beslut om framflyttat årsmöte ett fortsatt uppdrag att förvalta föreningen fram till årsmötet. 

För övrigt tänk på följande: 

Allmänna råd 

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. 

 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt. 

 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. 

 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra. 

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och covid-19 

Även på www.krisinformation.se finns mer information. 

Utbildning med Stjärnkliniken

 • 16 mar 2020

Träffarna med Stjärnkliniken den 31/3 och 1/4 skjuts upp. Träning som vanligt de dagarna.

Inställda tävlingar

 • 16 mar 2020

Vi lägger till Strängnäs Simcup på listan över inställda tävlingar.

Filbyter Cup är inställd av annan orsak, de renoverar ute 50:an och hinner inte bli klara till utsatt tid.

Vi avvaktar beslut angående Vårsimiaden och Blue Seventy simcup i Motala, men det är nog stor risk att de ryker också.

Ullbergstrofén Inställd

 • 14 mar 2020

SImtävlingar i Sverige ställs nu in på löpande band. Vi har nu även fått bekräftat att vår favorit klubbtävling, Ullbergstrofén i Göteborg, ställs in. Arrangörerna Göteborg Sim har lagt ut följande text på Livetiming:
Ullbergstrofén 2020 - inställd, tills vidare
OBS! Vi kommer skjuta fram Ullbergstrofén. Om läge finnes att köra det innan sommaren kommer vi göra det. Så fort vi vet kommer vi lägga ut info på vår hemsida.

Inställd tävling

 • 13 mar 2020

Pga rådande läge med Corona epidemin har NKK idag beslutat att inte skicka några simmare till Höglansdoppet i Nässjö.


 

Swim Open Inställt

 • 12 mar 2020

Idag kom då det väntade beskedet att de ställer in Swim Open i Stockholm. NKK skulle haft 8 simmare på plats. Information om hur uttagningarna till EM, EJM och NUM ska ske har inte kommit ännu.

Info om träning/kurser

 • 12 mar 2020

Förtydligande:

KURSER OCH TRÄNING KÖR SOM VANLIGT TILLS/OM DET KOMMER ANDRA BESKED!

DOCK ÄR TÄVLINGAR INSTÄLLDA.

TVÄRSIM INSTÄLLT

 • 12 mar 2020

Tvärsim inställd pga Coronaviruset:

Med anledning av Coronavirusets, covid-19 utveckling så väljer NKK att ta sitt ansvar gällande evenemang och ställa in Tvärsim 22/3. Eftersom vi inte kommer att ha någon tävling så kommer den ordinarie kursverksamheten pågå som vanligt. Vi hoppas på att inför Examens simmet 26/4 att det har lugnat ner sig gällande utvecklingen av Corona så att vi kan ha vårt traditionella avslut för våra NKK simmare.

Inställd tävling

 • 12 mar 2020

Pga av det osäkra läget med Corona Viruset, så har klubbarna i Östergötland beslutat att ställa in Östgöta Distans Finaler i Finspång nu i helgen. Det är tydligen så att fall har upptäckts i Finspång och även i Norrköping. 

Det kommer förmodligen vara så att en hel del tävlingar ligger i farozonen framöver.  Vi väntar på svar om hur arrangörerna för Höglandsdoppet i Nässjö och Swim Open i Stockholm, ställer sig till situationen. Även tävlingar efter dessa båda ligger i farozonen för att bli inställda.


Träningen på söndag blir enligt ordinarie schema (alltså även för de som skulle tävlat i Finspång)

Vi kommer meddela er om ev. nya ändringar på tävlingsprogrammet, så fort vi får vetskap om detta.

Håkan Hertzman
Chefstränare

 

NKK angående Coronaviruset

 • 12 mar 2020

Angående Coronaviruset: 

NKK uppdaterar sig kring läget och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. De följer hela tiden läget och händelseutvecklingen för Coronaviruset, covid-19 och rekommendationerna kan komma att ändras beroende på situationens utveckling. 

Vad gäller evenemang så är rekommendationen från Folkhälsomyndigheten i dagsläget att det inte finns anledning att ställa in några evenemang om det inte är mer än 500 personer. 

Vad gäller riskbedömning och allmänna råd är rekommendationen att följa Folkhälsomyndighetens statusuppdateringar om coronaviruset

Allmänna råd:

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. 
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt. 
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. 
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra. 

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och covid-19 

Även på www.krisinformation.se finns mer information. 

Ungdoms Grand Prix 3

 • 11 mar 2020

Samtidigt som GP tävlingarna för elitsimmarna i Malmö gjorde NKK:s ungdomssimmare debut med årets första tävling i 50 m bassäng som gick av stapeln i Jönköping.
Fina simningar överlag med många personliga rekord och fyra SUM SIM kval räknades in tillsammans med 20 medaljer med fördelningen 6 guld, 7 silver och 7 brons. Det var bra motstånd som bjöds och NKK:s simmare hävdade sig mycket bra i resultatlistorna.

FF extrainsatta årsmöte

 • 10 mar 2020

NKK Föräldraföreningens extrainsatta årsmöte, måndag 23 mars 2020 kl 18:00 i Centralbadets konferensrum

 Vid det ordinarie årsmötet 27 februari, lyckades FF inte få ihop tillräckligt många styrelseledamöter som kan hålla igång FF:s verksamhet. Därför utlyser vi ett extra årsmöte.  Vi behöver fler simmarföräldrar som vill engagera sig i FF det kommande året!

Välkommen önskar FF, genom Emilia Liiri (ordförande under 2019). Har du frågor? Hör av dig till Emilia som kan nås på emilia.liiri@hotmail.com.

LÄS MER HÄR

9 finaler på GP i Malmö

 • 8 mar 2020

9 finalsimningar av NKK.arna på GP i Malmö

NKK´s Elitsimmare har nu avverkat det andra steget i den fyrstegsraket som slutar med sommarens mästerskap. Den första var på Euro-Meet i Luxemburg. I helgen avverkades det andra steget. Årets Svenska Grand Prix hade ett mycket starkt startfält med klubbar från hela 12 nationer på plats. 

Inbjudan till Tvärsim VT 2020

 • 4 mar 2020

Inbjudan till Tvärsim hittar ni HÄR

Intensivsimskolorna är här!

 • 4 mar 2020
 • babysim, NKK, Simning

image: Intensivsimskolorna är här!

Nu finns våra populära intensivsimskolor att boka: KLICK

Vi har delat upp i tre perioder, v 20, 21 samt 22 och vi kommer att erbjuda två nyheter denna gång, en ungdomsgrupp där deltagarna ska vara över 12 år. Perfekt för den som behöver lite extra träning inför sommarens bad eller kanske som behöver extra inför betyg i idrott. Vi kommer också att ha en grupp för barn med särskilda behov där vi kommer att fokusera på grunderna i simning i mindre grupp.

Övriga grupper som erbjuds är Baddaren 2, Pingvinen 1, Pingvinen 2 samt Hajen 1

Alla grupperna kör varje dag under en veckas tid och kostar 600:-, givetvis kan man boka flera veckor om man vill.

Välkomna med er anmälan!

Information till Råsslasimmare

 • 3 mar 2020

Först och främst vill vi verkligen beklaga att ni inte kunde ha er simskola som utlovats nu i söndags! 

Vi fick informationen om att bassängen ännu en gång gått sönder i lördagseftermiddag och då inte kansliet är öppet på helgen var det enda sättet vi kunde nå ut via facebook och Instagram till alla på ett snabbt sätt. FACEBOOK
Tyvärr vet vi i dag inget om hur prognosen ser ut utan väntar på mer info. Vi kommer att ställa in söndagens (8/3) lektion och återkomma så fort vi vet något mer.
Vi beklagar verkligen det inträffade men det är inget som vi tyvärr kan påverka.

ARENA KNATTECUP

 • 2 mar 2020

image: ARENA KNATTECUP

Igår tävlade våra simmare på Arena KnatteCup. Många simmare från olika grupper i   NKK-breddverksamheten har testat olika distanser för första gången. Det blev en väldig spännande tävling med ungdomar från hela Östergötland som presterat fantastiskt!   

46 medaljer (28 guld, 9 silver och 9 brons) har plockats ihop med gemensamma   
NKK-krafter. Inte minst har vi noterat ett stort antal personliga rekord!

Jättetack till alla klubbar, deltagare, funktionärer, föräldrar och tränare! Det gör vi om

 
 

Arena Knattecup vår 2020

 • 1 mar 2020

Vårens Arena Knattecup är avgjord. Många medaljer blev det till NKK. Mer utförlig text landar här på hemsidan i morgon, måndag.
Här kan ni se resultatlistan: KLICK
Ett stort TACK till NKK-familjens trogna funktionärer som ställer upp i ur och skur. Utan Er skulle vi inte klara oss.
Tack för att Ni finns :-)