Nyhetsbrev

Inbjudan till Årsmöte för NKK

  • 28 feb 2020

Norrköpings Kappsimningsklubb inbjuder medlemmar till årsmöte den 19 mars klockan 19:00 i Cafeterian Centralbadet. Anmälan senast 12 mars till telefon 011102240 eller via mail kansli@nkk.se

VÄLKOMNA!

Dagordning  HÄR

Utbildningar

  • 27 feb 2020

Nu kommer möjligheten att utbilda sig till funktionär eller att vidareutbilda sig till distriktsfunktionär. Ta chansen och anmäl dig nu. Mer information finner du här: KLICK

Möjligheten ges även till dig som gärna vill hjälpa till på simtävlingarna med tidtagningen. Utbildning på Grodan och Ares håller på att anornas.
Datorvana är inget krav men det underlättar. Mer information finner du här: KLICK

Välkommen med din anmälan.

Råssla simhall öppet igen!

  • 27 feb 2020

Glädjande besked, simhallen i Råssla öppnar i helgen! För de som är anmälda till simskola i Råssla så är det lektion som vanligt på söndag.Välkomna!

Många medaljer för Marcus i USA.

  • 26 feb 2020

image: Många medaljer för Marcus i USA.

Nu har även Marcus Forsgren kört sin sluttävling i USA. Tävlingen, som heter ”Atlantic 10 Championships”, avgjordes i Geneva Ohio. Marcus, som tävlar för La Salle University i Philadelphia, skördade fina framgångar med flera medaljer. Marcus, som blev ”värvad” som medley o ryggsimmare, men har under senare år, mest använts som bröst och frisim sprintsimmare. Totalt blev det 3 brons och ett silver för honom. Två av bronsen kom i lagkapper. Individuellt blev det brons på 100 frisim, men bästa loppet kom på 50 fritt, där hans tid 20,40 räckte till silvermedaljen. Han var endast 7/100 från guldet. Tävlingen avgjordes i 25 yards bassäng (vilket är samma för all College- tävlingar och -mästerskap). Omräknat till 25 metersbassäng presterade han följande tider. 50 frisim 20,40 y = 22,82m, 100 fritt 44,72y = 49,68m, 100 bröstsim 54,42y = 1,00,40m. Trots en besvärlig höstsäsong träningsmässigt, med sjukdomar och även magproblem, var han väldigt nära sina pers i Yards bassäng.

Hampus snabb i USA

  • 19 feb 2020

image: Hampus snabb i USA

Kanon avslutning av Hampus Lovinge i USA.

Hampus följde upp sin fina säsong, där han bl.a. blev utsedd till "Sunshine State Conference Swimmer of the Week”. En utmärkelse han fick 2 gånger.
 

FF inbjuder till årsmöte

  • 12 feb 2020

Välkommen på NKK Föräldraföreningens årsmöte!

Torsdag 27 februari 2020 kl 18:00 i Centralbadets konferensrum

Det är ett bra tillfälle för dig att få veta mer om vad vi i Föräldraföreningen (FF) gör och ge din återkoppling på vår verksamhet – men även en möjlighet att engagera dig i FF framöver.

Vad gör vi i FF? Vi försöker få in pengar på olika sätt, främst genom försäljningsaktiviteter och med dessa ordnar vi trivselaktiviteter för simmarna som t ex Gröna Lund, Boda Borg, läger Brevik etc. Vi försöker också i samverkan med NKK driva olika frågor som är kopplade till FF:s verksamhet. 

Vi vill gärna ha representanter från varje tävlingsgrupp i FF. Inför verksamhetsåret 2020 har vi inte tillräckligt många intresserade som vill engagera sig i FF:s styrelse. Vi ser gärna att vi blir fler! Förutom att vi har väldigt roligt tillsammans, är det här ett bra sätt att lära känna andra simmarföräldrar tvärs tävlignsgrupperna.

Vi efterlyser också en interrevisor för 2020. Det är en punktinsats i samband med bokslutet.

Till sist vill vi påminna alla simmarfamiljer att lämna in City Gross-kvitton i Kansliets brevlåda. FF redovisar dessa två gånger per, det ger en kick-back på 1% av beloppen, vilket är ett också är ett bidrag till kommande trivselaktiviteter för tävlingssimmarna.

Välkommen till årsmötet den 27 februari önskar FF, genom Emilia Liiri (ordförande under 2019), som kan nås på emilia.liiri@hotmail.com.

Östgöta Distanskval 2

  • 11 feb 2020

Här kommer resultaten från Östgöta Distanskval 2 : KLICK
Sänder även med ett stort TACK till närvarande funktionärer. Utan er alla är inget av detta möjligt.
Nu ber jag er att anmäla till Arena Knattecup söndagen den 1 mars.
kansli@nkk.se går bra att använda till den anmälan.
Tack på förhand.

Inställda lektioner i Råssla

  • 7 feb 2020

All simskoleverksamhet är tyvärr inställd under hela februari i Råssla simhall på grund av renovering. Alla berörda har fått mail. NKK beklagar det inträffade och arbetar för en smidig lösning.

NUSS Yngre

  • 5 feb 2020

NUSS för de yngre simmarna simmades samtidigt som NUSS Äldre (Örebro) i Linköping. I Linköping gjorde 13-11 åringarna upp om medaljerna.
Syskonen Wilmer och Emmie Jakobsson var meste medaljörer i NKK truppen.
Wilmer simmade i 12 årsklassen och mäktade med inte mindre än fyra guld, två silver och ett brons.
Syster Emmie återfinns i 11 årsklassen och där blev det två guld, ett silver och två brons.
I samma klass finns klubbkompisen Livia Wåhlin som knep ett guld och ett brons.
Fina simningar som inte räckte hela vägen fram till prisceremonin gjorde bl.a. Filippa Andersson Lundin, Jonna Klasén och Alicia Wallberg.

NUSS Äldre

  • 3 feb 2020

Örebro och Gustavsviksbadet stod som värd för NUSS Äldre i helgen. I dagarna tre så kämpade NKK truppen kraftigt med många fina lopp och personliga rekord som följd.
I avsaknad av elitsimmarna som nyss kommit hem från tävlandet Luxemburg så kom medaljerna i 14-15 årsklassen.
Jacob Hellman tog guld på sprintdistansen 50 frisim med fina 25,82 och ett silver på 50 ryggsim med 29,87. Jakob hade även lite ”stolpe ut” och fick även tre fjärdeplatser bara tiondelar från bronset. Nämnas kan att Jacob har ett år kvar i klassen då han är 14 år. Tillsammans med klubbkompisarna David Ullstrand, William Norén och Erik Andersson tog de guld på 4x50 frisim där Eriks avslutningsfemtia stack ut med fina 25,87. Brons blev det på 4x50 medley. Samma lag med den ändringen att Rasmus Landin gick in stället för William Norén. Fin avslutning på frisimmet av Jacob Hellman på 25,49.
Erik Andersson knep ett brons på 50 bröstsim med tiden 33,49 just före klubbkompisen David Ullstrand som fick nöja sig med den lite tråkiga fjärdeplatsen.
På tjejsidan åkte Ebba Holgersson mer eller mindre direkt till Örebro från Luxemburg och fick med sig tre silver hem i bagaget. De kom på 100 och 200 medley samt på 50 ryggsim.
Mycket fina simningar som inte räckte hela vägen till medaljceremoni gjorde bl.a. William Norén som sänkte sitt personliga rekord på 100 fjäril med nio sekunder och fick tiden 1,13,85. Carl Bönnemark simmade en mycket fin 1500 frisim med tiden 18,21,89.