Nyhetsbrev

Kansliet stängt fredag 1 november

  • 31 okt 2019

Fredag den 1:a november är kansliet stängt.

Vi önskar alla en trevlig helg!

Klädsim och märkestagning

  • 30 okt 2019

Vecka 45 är det dags för klädsim för alla i kursverksamheten!
Ta med tunna kläder (som till exempel pyjamasbyxor och långärmad t-shirt) som ni bär ovanpå era ordinarie simkläder. För de som går kurser med två kurstillfällen i veckan (Hajen 2 och Medleyteknikskolor) så har man livräddning på vardagen och klädsim på söndagen. 
Under vecka 45 kommer vi även att finnas på plats i simhallen för att sälja simmärken, sköldar och även bingolotter och bingokalendrar. Passa på att köpa dina bingolotter till uppesittarkvällen den 23:e december hos oss och stötta NKK!
Som vanligt är det endast SWISH betalning som gäller. 
 

Sponsorhuset bjuder på bio!

  • 29 okt 2019

image: Sponsorhuset bjuder på bio!

Stort tack till er som alltid går via Sponsorhuset då ni ändå handlar eller bokar hotell på nätet. Det är viktiga intäkter som kommer in till Norrköpings Kappsimningsklubb och även ni som handlar får pengar tillbaka. Som många av er vet så väntar det stora shopping-dagar framöver som t ex Cyber monday, Black Friday och inte minst den allmänna julklappshandeln. Du som ännu inte handlar via Sponsorhuset får nu en ny chans. Gå igenom deras Bonusstege så lär du dig hur allt fungerar, du erhåller dessutom en biobiljett (värde 160 kr). Kom enkelt igång här: https://www.sponsorhuset.se/nkk/intro

SUM-SIM Regionsfinaler

  • 29 okt 2019

PM till rubricerad tävling har nu skickats ut till de simmare som kom med. Som vanligt ganska tufft att komma med. Vi fick med 21 simmare av de 31 som anmälde sig.

Ni kan se PM:et även här: Klick

Höstlovs info

  • 25 okt 2019

image: Höstlovs info

Vecka 44 är det höstlov men simskolan hålls som vanligt på vardagarna men är inställd 2-3 november. De elever som har kurs på lördagar eller söndagar har då ledigt.

Mer info om inställd dagar och viktiga datum finns att läsa: http://www.nkk.se/kursverksamhet/allman-information/

Vi önskar er alla ett härligt lov och en trevlig helg!

Arena Knatte Cup

  • 21 okt 2019

Det var full fart på Centralbadet i söndags! Den här gången var det flera klubbar som deltagit i Arena Knatte Cup vilket var väldigt roligt (Tranås, Nyköping, Lass, NKK, Motala och Finspång SS). Alla deltagare har kämpat och gjort sitt bästa. Det var härlig stämning men prisutdelningar och gratulationer till fina simningar och nya personliga rekord. Vi får inte glömma att för många deltagare blev den här tävlingen en debut!

NKK har tagit sammanlagt 20 medaljer varav 5 brons, 3 silver och 12 guld!

Grattis alla NKK-are och ett stort TACK till alla tränare och funktionärer som gjorde denna tävling så bra!

Resultatlista Arena Knattecup

  • 21 okt 2019

Hittar ni här: klick

UGP i Linköping

  • 17 okt 2019

NKK hade i helgen 32 simmare i vattnet, när UGP avgjordes i Linköpings simhall. Trots bastu liknande värme och mycket långa pass, presterade våra simmare alldeles utmärkta resultat. Totalt blev det hela 83 personliga rekord. Wilmer jakobsson utmärkte sig lite extra med 8 segrar i 11 år och yngre klassen. Mest imponerande var hans 400 medley, där han, med tiden 5,56,17, slog åldersklassrekord i NKK. Övriga NKK:are som fick stå överst på prispallen var Carl Bönnemark i 13 årsklassen, som vann 800 fritt. I samma klass vann Jacob Hellman 100, 200  fritt, 100 bröstsim och 200 medley. I 11 år o yngre vann Livia Wåhlin 200 bröstsim, medan Jonna Klassén vann 100 ryggsim.

Funktionärsutbildning!

  • 14 okt 2019

Att man inte får simma hur som helst är alla medvetna om, men vilka regler finns?

Här kommer ett gyllene tillfälle för DIG som ännu inte har funktionärsutbildning.
Att vara utbildad innebär inte bara att man kan vara funktionär utan även att man som förälder har kunskap om vad som gäller under en tävling och kan bättre följa med. Du kan även se orsaken till varför en simmare ev. blir diskad etc.

Ta därför chansen att utbilda Dig. Förutom kunskap så är det KUL!

Du får tillfälle att träffa andra föräldrar både från ”din” och från andra grupper.
En sak är säker……….DU BEHÖVS

Arena Knatte Cup

  • 14 okt 2019

Här hittar ni startlista för Arena Knatte Cup. KLICK (Uppdaterat 20191014)

Tidsberäkning: KLICK

Tvärsim Hösten 2019

  • 7 okt 2019

Resultat Tvärsim HT 2019 HÄR

Igår, söndag hölls höstens Tvärsim där över 100 deltagare ställde upp och simmade. Många fantastiska sim prestationer av många debutanter uppvisades.

Stort tack till alla duktiga simmare, stöttande föräldrar och engagerande instruktörer!

Nu laddar vi inför examenssim den 18 november!

Bra simningar av NKK i Kalmar.

  • 7 okt 2019

Östsvenska mästerskapen har i helgen avgjorts i Kalmar. Med en dryg månad kvar, är detta den  sista tävlingen innan det är dags för höstens höjdpunkter, SM/JSM i Eskilstuna och SUM-SIM regionskval i Jönköping. 
En av tävlingarnas dominanter, var NKK´s Sara Wallberg, som vann hela 4 senior titlar. De på 50, 100 och 200 bröstsim, var väntade. Bra tider som visar att hon ligger rätt till uthållighets mässigt. Lite mer oväntad var segern på 200 medley, där segrartiden 2,22,85 var årsbästa med över en sekund. Eftersom Sara fortfarande är junior så vann hon även juniortitlarna på dessa fyra distanser. 

14 år unga Ebba Holgersson hade en fin helg också. Många starter på väldigt tunga distanser, med bra resultat. På 400 medley imponerade hon med att slå 10 sekunder pers med 5,14,77. På 100 medley och 50 ryggsim tog hon hem bronsmedaljer på DM. 

Victor Lovinge radade upp flera fina lopp, strax över de personliga rekorden. På 100 medley blev han tvåa, endast 2/100 från guldet. Tiden 59,59 imponerade stort. Silver på 50 fjäril, endast 7/100 från guld imponerade också.

Emil Kernen tog brons på 100 ryggsim och silver på 200 ryggsim. Han provade ett nytt upplägg på 200, som visade sig vara rätt för honom.

Tävlingens yngsta deltagare kom från NKK. 13 åriga Carl Bönnemark imponerad på långdistans och krossade sina pers där. Här har NKK en distanstalang i vardande. Imponerade med ett moget upplägg på alla sina lopp.

Fina simningar med flera personliga rekord gjorde även Nikola Petrovic, Philip Lövbom, David Ullstrand, Emma Werner, Stefanie Petrovic och Jacob Hellman.