Nyhetsbrev

Sponsorsim 2019

  • 27 maj 2019

 

 

Sponsorsimmet 2019 simmades i kraftiga, kyliga vindar. Publik och funktionärer frös och huttrade. I vattnet var det dock 28 grader och vindstilla. Vädret till trots simmades det ganska långt av grabbarna Hampus Lovinge (Elitgruppen), Aldin Mandzo (A gruppen) och Sergej Basov (A gruppen). De fixade till 4400 m på timmen i vattnet.
De tre bästa tjejerna var Ella Lindroth (Elitgruppen) på 4000 m, tätt följd, lite överaskande, av Filippa Andersson Lundin (D gruppen) på 3700 m. Hilma Brodén (A gruppen) stannade på 3600 m.
Totalt simmade 41 simmare 123 800 m vilket innebär ett snitt per simmare på 3019,5 m.
Bra jobb samtliga simmare och ett stort tack till alla längdräknare som stod ut i blåsten och kylan. En komplett meterlista på samtliga simmare finner ni här: KLICK
 

 

 

 

 

 

 

Sara Wallberg årets stipendiat!

  • 24 maj 2019

Grattis till Sara Wallberg som är årets stipendiat av Norrköpings Kommuns Pernilla Wiberg stipendium.
Stipendiet vänder sig till:
En enskild idrottsutövare som stöd till den egna idrottsliga utvecklingen, á 20 000 kronor.
Ändamål:
Stipendiet delas ut till aktivt verksamma idrottsutövande unga kvinnor som i sin idrottsgren visat vilja, talang och goda prestationer och som också är föredömen och inspirationskälla för andra.
Stipendiaten ska vara folkbokförd i Norrköping. Stipendiaten ska vara medlem och företräda en förening med verksamhet i Norrköping.
Stipendiet är inte sökbart. Kultur- och fritidsnämnden utser stipendiat för året i samråd med Norrköpings idrottsförbund och om möjligt med Pernilla Wiberg.

Kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun har utsett årets stipendiater inom kultur och fritid. Norrköpings kommun kommer att uppvakta 2019 års kultur- och idrottsstipendiater i Vasaparken på Stora scenen den 18 augusti 2019 kl. 15.00.

Nyhetsbrev för sommaren!

  • 23 maj 2019

Rykande färskt nyhetsbrev för sommaren!

NYHETSBREV

Funktionärsutbilning 15 juni

  • 14 maj 2019

SUM SIM närmar sig med stormsteg. Funktionärer sökes med ljus och lykta.
Sitter du på en ifylld funktionärs- eller medhjälparlapp och inte bara lämnat in den?
Snälla, lämna in den så kan vi sova lite lugnare om natten.
För dig som inte är utbildad så finns ytterligare en chans innan SUM SIM lördagen den 15 juni mellan 09:00-15:00 då Kjell och Roland håller utbildning för blivande funktionärer Steg I.
Samma dag mellan 09:00-10:30 är det uppdatering för er funktionärer med distriktsstatus.
Anmälan till mats.sjostrand@nkk.se
Tack på förhand.

 

Bokningen till simskola öppnar

  • 8 maj 2019

måndag den 13:e maj öppnar bokningen till höstens simskolorför alla nya medlemmar. (De som simmar denna termin har förtur och kan boka redan från måndag vecka 19)

Bokningen öppnar klockan 09:00 och det kan vara svårt att komma fram på telefon då det ofta är ett högt tryck direkt på morgonen. Bäst är om man själv kan boka sin plats via hemsidan så slipper man vänta i telefonkö. Mail besvaras så fort möjlighet finns.

Så här bokar man: http://www.nkk.se/boka-aktivitet/hur-bokar-man/ 

Välkommen till en ny spännande termin med oss på NKK!

NKK imponerade på Vårsimiaden

  • 7 maj 2019

Under helgen simmades Vårsimiadens regionstävling i Motala för Östergötland, en tävling för simmare som är 13 år och yngre.  NKK kom till start med en stor trupp på 32 simmare, man visade återigen att man är starka även på ungdoms sidan då klubben simmade hem en hel del medaljer och slog rejält med personliga rekord. Totalt tog Norrköpings Kappsimningsklubb 12 guld, 17 silver och 10 bronsmedaljer.


 

Succé på Ullbergstrofén

  • 2 maj 2019

Under helgen var NKK på den 39:e upplagan av Ullbergstrofén i Göteborg och vi kom till start med 30 starka simmare. NKK gjorde en storstilad tävling där klubben tog en imponerande 3:e plats i  den totala klubbstriden och vida översteg förväntningarna.

Utöver detta simmades det hem hela 8 guld, 9 silver och 5 brons, förutom det blev det hela 38 finalplatser. Vidare slogs det totalt 133 personliga rekord under helgens tävlande.

Dessutom tog Jacob Hellman och Sara Wallberg pris som bästa simmare i sina respektive åldersklasser.