Nyhetsbrev

NYHET! Swimpower för vuxna!

 • 28 mar 2019

image: NYHET! Swimpower för vuxna!

Swimpower sim– och landträning 2019

En nyhet i år är en vuxenkurs som kombinerar både simning och funktionell styrketräning. Vi fokuserar på grundläggande crawl– och ryggsimsteknik i vattnet samt rörlighet och basövningar på land. En riktig kickstart inför sommarens vattenäventyr! 
Kursen riktar sig både till nybörjare och de som kan simma crawl men vill lära sig mer. Nybörjarna koncentrerar sig på grunderna i crawl och samtidigt som vi tränar upp den grundläggande styrka och rörlighet som krävs för att utvecklas som simmare. 
Fortsättningsgruppen bygger vidare på simtekniken genom mer avancerade teknikövningar men även utmanande pass gällande styrka och kondition i vattnet. Även här läggs fokus på landträning med rörlighet och ökad styrka för att förbättra simningen. 
Anmäl dig via vår hemsida eller via telefon: 011-10 22 40
Välkomna!

BOKA HÄR :SWIMPOWER

Masters SM i helgen!

 • 28 mar 2019

image: Masters SM i helgen!

 Vilken helg!  NKK Masters tackar Eskilstuna för en fantastisk Masters SM-helg som bjöd på många framgångar och personliga rekord och återigen en otrolig varm stämning som ger energin till att fortsätta träna och tävla kommande åren. NKK- truppen bestod av 14 Masterssimmare som har tävlat både individuellt och i olika lag. Resultatet blev 14 medaljer; två guld, sex silver och sex brons. Starkt jobbat!

NKK imponerade i Strängnäs

 • 27 mar 2019

Under helgen på söndagen begav sig NKK och tävlade på Strängnäs Simcup, Det blev simtävling med många starter och fullt ös på simmarna under hela söndagen. Tävlingen avgjordes med att man simmade samtliga simsätt och därefter räknades det ihop vilka som hade dem högsta poängen sammanlagt. 6 simmare i varje åldersklass gick till final.

Norrköpings Kappsimningsklubb hade en hel del framgång och dominerade tävlingen i stort, totalt sett kvalificerade sig 16 NKK:are till finalerna på 100 medley.

Simmärken och sköldar

 • 27 mar 2019

image: Simmärken och sköldar

Nyhet! Nu har vi fått in snygga märkessköldar som passar perfekt till att dekorera med sina simmärken! Sköldarna kostar 65:- och alla simmärken 35:-. Betalning via SWISH.

Vi finns på plats inne vid undervinsningsbassängen onsdag och torsdag 16-19, lördag 09:45-12:00 samt söndag 09:00-11:00 och 14:30-19:00.

NKK:s 99:e årsmöte

 • 21 mar 2019

Norrköpings Kappsimningsklubbs 99:e årsmöte.
NKK firar 2019 100 år med att arrangera SUM SIM Riks (Svenska Ungdomsmästerskapen) och vara den berömda Kaktusplanteringens motiv samt med en stor baluns på självaste födelsedagen den 7 september. Mer om detta blir det på det 100:ade årsmötet i mars 2020.

 

Sommarsimskola i sjöar

 • 20 mar 2019

Nu är sommarsimskolor i sjöar öppna för bokning!

Simskolorna kommer att hållas i Arkösund vecka 27-28

och vid Ensjön och Kårtorp vecka  29-30. Både nybörjare och fortsättning finns att boka och kostar 850:- per barn.

OBS: Det måste vara minst 6 barn anmälda för att simskolan ska hållas och sista dag för anmälan är 4 juli.

Klädsimsdags vecka 13

 • 18 mar 2019

image: Klädsimsdags vecka 13

Nästa vecka (vecka 13) är det klädsimsdags! Man ska ha tunna kläder med långa ärmar och långa byxor med sig, typ en pyjamas för att använda under övningarna. (Vanliga badkläder under.)
För de som går kurser med två kurstillfällen i veckan (Hajen 2 och Medleyteknikskolor) så har man livräddning på vardagen och klädsim på söndagen. 

Resultat Tvärsim 16 mars

 • 17 mar 2019

Härligt att se alla kämpande simmare i vattnet.

Komplett resultatlista finner du här: KLICK
Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till.

Förslag på styrelse NKK 2019

 • 13 mar 2019

Valberedningens förslag NKK styrelse 2019

KLICKA HÄR

Simskolor i Himmelstalund!

 • 12 mar 2019

image: Simskolor i Himmelstalund!

På torsdag den 14:e mars öppnar vi bokningen till sommarens simskola vid Himmelstalund!

Det kommer att vara 2 perioder och finnas både nybörjare och fortsättningssimskola.

Även intensivsimskolan vid Centralbadet i maj öppnar på torsdag!

http://www.nkk.se/kursverksamhet/sommarsimskola/

Välkomna med er bokning!

Lyckad helg i Jönköping

 • 11 mar 2019

Under helgen simmades UGP i Jönköping, NKK kom till start med ett 30 tal simmare. Det slogs personliga rekord, togs en hel del medaljer i 50metersbassängen i Jönköping.  Det var ett flertal simmare som kom hem många bra resultat.

SUM SIM i Norrköping

 • 8 mar 2019

image: SUM SIM i Norrköping

Svenska ungdomseliten i simning till Norrköping

Den 10-14 juli samlas den svenska ungdomseliten i simning för Svenska Ungdomsmästerskapen i simning och Norrköping står som värd för mästerskapen.

 • 900 deltagare med 150 ledare samlas för Sveriges största ungdomstävling i simning. Det är ett stort evenemang och det har varit intensiva veckor sedan förfrågan kom från Svenska Simförbundet. Vi är glada över att det kommer till Norrköping, säger Mats Sjöstrand, Arrangemangsansvarig Norrköpings Kappsimningsklubb (NKK).

Sum-Sim, Svenska Ungdomsmästerskapen i simning i långbana, arrangeras på Centralbadet i Norrköping av Svensk Simidrott i samarbete med NKK. Mästerskapen är en av Sveriges största tävlingar inom simidrotten i stort med deltagare från hela landet. I Sum-Simtävlingarna får flickor och pojkar mellan 13 och 17 år delta.

Sum-Sim i långbana arrangeras under fyra dagar, och likt ett seniormästerskap med försök och finaler under samma dag. Norrköping har tidigare stått som värd för Sum-Sim i kortbana år 1982. Även då var NKK med och arrangerade evenemanget. Det här är dock första gången Sum-Sim i långbana hålls i Norrköping.

 • Norrköping som idrottsstad bara växer, och vi är glada över det goda samarbetet med Norrköpings Kappsimningsklubb som verkligen arbetat hårt för att få Svenska Ungdomsmästerskapen i simning till Norrköping. Vi räknar med ett högt antal deltagare och besökare till Norrköping under veckan, säger Göran Lindgren, t.f. VD Upplev Norrköping.

 

 • Vi är tacksamma att Norrköping kunde åta sig arrangemanget med kort varsel. Svensk Simidrott har haft ett flertal mästerskap i Norrköping under 2000talet och är trygga med att det åter kommer att bli en bra tävling på Centralbadet samt en stor upplevelse för simmare, ledare och publik säger Kenneth Magnusson, koordinator simning, Svenska Simförbundet.

 Mer information, och biljetter kommer att kunna hittas på www.nkk.se under våren.

Kontakt:
Mats Sjöstrand
070 – 652 77 86
mats.sjostrand@nkk.se

 

 

Östgöta Distans

 • 7 mar 2019

Startlista till Östgöta Distans FINAL hittar ni här: Klick

Märkesförsäljning

 • 4 mar 2019

Denna vecka kommer vi på NKK att finnas på plats i badhuset för att sälja märken för de som vill köpa. Simmärken kostar 35:- styck och ert köp bidrar till ett blomstrande föreningsliv!
Vi tar endast SWISH betalning och kommer att finnas utanför undervisningsbassängen följande tider:
Måndag 4 mars: 16-19
Tisdag 5 mars: ALLA LEKTIONER INSTÄLLDA
Onsdag 6 mars: 16-19
Torsdag 7 mars: 16-19
Fredag 8 mars: 16-19
Lördag 9 mars: 9:45-12:00
Söndag 10 mars: 9-11 samt 16-19

Nästa märkesförsäljningsperiod kommer i slutet av mars och i början av maj.

Arena Knatte Cup resultat 3 mars

 • 4 mar 2019

Här finner ni kompletta resultat från Arena Knatte Cup den 3 mars 2019: KLICK
Sänder även ett stort TACK till alla funktionärer som gjorden det möjligt.
Det är även på sin plats med ett grattis till alla simmarframgångar.