Starka simningar av NKK i Motala

  • 1 okt 2018
  • NKK, Simning

Under helgen var NKK och tävlade i Motala på Lewa SportCup, NKK kom till start med en 40 man stark trupp och det slogs en mängd personliga rekord och NKK tog totalt 10 guld, 7 silver och 5 bronsmedaljer. Dessutom tog NKK en meriterande andraplats i klubbstriden, och utöver detta slogs det hela 141 personliga rekord.

Det var många simmare som gjorde fina resultat under helgen.

Bäst lyckades Ebba Holgersson som gjorde många fina lopp under helgen och fick med sig guld på 50 bröstsim och 50 ryggsim, silver på 100 rygg och 100 bröstsim och en bronsmedalj på 50 fjäril.

Ella Lindroth visade återigen upp fina simningar och tog guld på 50 och 100 bröstsim en silverpeng på 100 medley och dessutom brons på 200 medley. Eric Lundström visade upp fina simningar på fjärilsdistanserna och gul på både 50 och 100 fjärilsim.

Nikola Petrovic hade många bra lopp under helgen och tog guld på 50 fjäril, silver på 100 medley och 50 frisim och även två fina bronsmedaljer på 50 ryggsim och 50 bröstsim. Ebba Blad Hazard gjorde två starter som resulterade i guld på 400 medley och silver på 100frisim.

David Ullstrand gjorde många fina lopp under helgen men belönades med guld på 50 bröstsim. Emil Kernen gjorde ett bra lopp på 100 ryggsim där han tog hem guldet. Sergej Basov gjorde flertalet starter och tog ett fint silver på 100 frisim. Aldin Mandzo visade upp ett fint 100 ryggsim och tog en bronsmedalj.

Simmarna som slog flest personliga rekord under helgen var Stefanie Petrovic och Robert Hanouch som slog hela 9 personliga rekord därefter var det Edith Nyman och Jacob Hellman som slog 8 personliga rekord och Elin Nylander slog totalt 7 personliga rekord.

6 personliga rekord

Aldin Mandzo, Emmie Jakobsson

5 personliga rekord

Jonna Klasén, Ebba Holgersson, Nora Grönberg, Cesar Svan, Sergej Basov, Filippa Andersson-Lundin, Wilmer Jakobsson

4 personliga rekord

Linus Wigh, David Ullstrand, William Norén, Ylva Andersson

3 personliga rekord

Tuva Lovinge, Kassandra Svan, Livia Wåhlin, Elisabeth Xu, Rasmus Landin, Nikola Petrovic

2 personliga rekord

Hilma Brodén, Felicia Svan, Ella Hagström, Amina Mandzo, Leah Norén, Annie Westerlund

Personligt rekord

Ebba Bladh Hazard, Ellen Lovinge, Isolde Svan, Oliver Edoff och Erik Andersson.

NKK:arna gjorde en mycket bra tävling med många fina resultat och insatser under helgen, och vi ser framåt höstens stora tävlingar.