Öst Svenska DM

  • 11 jun 2018

I helgen har DM för Östergötland och Småland avgjorts i Jönköping. Det blev många fina simningar, som resulterade i nya kval till kommande mästerskap.

Sara Wallberg kompletterade sitt SM program med 200 medley. Sara tog här medlaj på 4 distanser. Junior silver på alla 3 bröstsimsdistanser och i senior tävlingen räckte det till brons. Victor Lovinge JSM kvalade på 100 ryggsim och blev även junior trea på DM. Ella Lindroth klarade kvalet till SUM-SIM på 200 medley. Hon hade en fin helg med flera personliga rekord. John Brolin tog också kvalet på 200 medley till SUM-SIM, men imponerade mest på 200 frisim, där 2,01,50 var ett rejält personligt rekord. Ebba Bladh Hazard tog SUM-SIM kval på 800 frisim. Ytterligare ett kval till SUM-SIM genom 13 åriga Ebba Holgersson. Även här på 200 medley. Ebba tävlade på Simiadens finaler, som avgjordes i samma bassäng. Där vann hon 200 medley och 100 bröstsim. På 100 ryggsim var hon tvåa och bara en tiondel över SUM-SIM kvalet. NKK´s USA baserade, Marcus Forsgren är hemma över sommaren. Han visade stabila simningar och blir att räkna med på SM om drygt 3 veckor. Roligt även att se att långtidsskadade Max Engström är på gång igen. Nu blev det två fina personliga rekord under helgen. Totalt tog NKK 18 senior medaljer, där ett var guld. På juniorsidan blev det 12 medaljer varav 3 var guld. Nu är det bara de sista finslipningarna kvar innan mästerskapen. SUM-SIM går i Malmö om drygt 2 veckor och SM avgörs i Landskrona veckan efter det.
Fina simningar på DM, värda att notera även av Emil Kernen, Eric Silke Lundström, Josefine Härdelin och Klara Eriksson. Bland Simiaden simmarna var även Jacob Hellman och David Ullstrand nära medalj, men fick nöja sig med flera fjärdeplatser.