Nyhetsbrev

SUM SIM Fredag

• 14 jul 2017

Fredagens simningar på SUM SIM bjöd på en rafflande final i 15 årsklassen med NKK intresse på 100 frisim dit John Brolin kvalat in som trea med tiden 55,82. I finalen mäktade John med att sänka sig ytterligare till 55,66. Det blev till slut en 4:e plats endast 2 tiondelar från bronset. På 200 medley blev det en 20:e plats med tiden 2:24,68.
Eric Lundström Silke simmade i 14 år o yngre och slutade 12:a på 200 medley med tiden 2:28,93 och sedan spräcktes minuten för första gången i långbana på 100 frisim med 59,49.
I 15 årsklassen debuterade Lovisa Öhrn på SUM SIM med 100 bröstsim. Tiden 1:20,53 räckte till en 22:a plats.
Ella Lindroth simmade i 16-17 årsklassen och körde 100 bröstsim på 1:18,16. I samma klass sam Victor Lovinge 200 medley på 2:24,68.
Totalt har nu NKK simmarna kört 16 race (inkl. lagkapper) och det har resulterat i 11 personliga rekord vilket är med beröm godkänt.

SUM SIM - Torsdagens simningar

• 13 jul 2017

SUM SIM Riks invigdes för NKK av debutanten Klara Gårdman (-02) med 100 frisim. Märkt av stundens allvar så kämpade hon in sig på 1:03,60 vilket innebar ca sekunden över personligt rekord.
John Brolin (-02) har gått från klarhet till klarhet under våren och sommaren och slog ett personligt rekord med hela 6 sekunder på 200 fjäril, i klassen 15 år och yngre, och slutade där på 20:e plats med tiden 2:27,90. Han var också i vattnet på 100 bröstsim, och med ytterligare ett personligt rekord blev det en 10:e placering med tiden 1:14,03.
Eric Lundström Silke (-03) simmade i samma klass på 200 fjäril, även han med ett nytt personligt rekord med tiden 2:24,16.
Finalpasset avslutades med grabbarnas lagkapp över 4x100 medley. Klassen var 16-17 år och med ”lånen” från 15 år o yngre klassen simmade kvartetten med den äran. Max Engström simmade ryggsimsstarten på fina 1:00,94. Efter det tog John Brolin över och simmade ett mycket starkt bröstsim på 1:12,86. Eric Lundström Silke förvaltade fjärilsimmet på 1:03,08 och Victor Loving tog lagkappen i mål med en mycket stark avslutningshundring frisim på 55,48. Placeringen blev delad 9:a med Jönköpings SS

NUSS Yngre & Äldre

• 3 jul 2017

I helgen avgjordes ungdomstävlingen NUSS på Centralbadet. Över 2400 starter genomfördes i skiftande väderlek. Totalt 30 klubbar slogs om medaljerna varav 5 norska klubbar stod för den nordiska kryddningen.
Det var starkt motstånd i 50 m bassängen då denna tävlingen är alternativet till de simmare som inte kvalat in till SM/JSM som samma dagar, i år under SM Veckan i Borås.
NKK truppen som var 30 stycken mäktade denna gång med 7 guld, 10 silver och 7 brons.