Nyhetsbrev

SM i Borås

 • 30 jun 2017

I förra årets SM i hemmavatten var Stefan Stojmenovic och Alexander Frost de stora NKK-namnen. När årets SM avgörs i Borås fredag-tisdag finns ingen av de båda med. Stojmenovic, som vann 50 meter rygg förra året, har precis flyttat hem från USA och kommer börja på ett nytt jobb i veckan och Frost har lagt av med simningen.

– På stora SM har vi inga medaljförhoppningar utan vi får försöka sikta in oss på finalsimningar. Det är på JSM-nivå vi kan konkurrera om medaljer. Hugo Rydberg och Hampus Lovinge är starka medaljkandidater i flera olika grenar. Dessa två kompletterade av Oscar Sjöblad och Max Engström har medaljchans i medleylagkappen. Det ska även bli mycket intressant att följa en pånyttfödd Sara Wallberg på hennes bröstsimlopp, säger NKK-tränaren Håkan Hertzman.

NKK:s målsättning totalt på SM och JSM är två medaljer och 16 finaler.

– I klubbstriden vill vi bli topp tio på JSM och topp 18 på SM, säger Håkan.

Bland de elva SM-simmarna från NKK finns 21-årige Marcus Forsgren, som är hemma på sommarlov efter sitt första år på La Salle University i Philadelphia.

– Det har gått väldigt bra, både i skolan och med simningen, inte minst på mästerskapet där borta. Efter det tog jag dock åtta veckors uppehåll från simning och det var svårt att komma tillbaka sen. Det tar tid att nå samma form snabbt igen, och sen har jag skadat fingret här hemma också. Men jag har tränat så mycket jag kunnat med NKK nu och hoppas kunna simma snabbt i SM, säger Marcus som har läst första av totalt fyra år på det amerikanska universitetet.

Han har några medaljer från JSM-sammanhang sen tidigare, men nu gör han sitt första år som enbart senior.

– Det är tuffare och det lär knappast bli några medaljer redan i år, säger Marcus som deltar i sex individuella distanser samt två lagkapper.

De senaste åren har han allt mer satsat på de lite kortare distanserna.

– Ju kortare desto bättre, jag föredrar 50 meter allra helst. Det blir intensivt med så pass många starter men samtidigt extremt kul. Lagkapperna är allra roligast, det har jag alltid tyckt. Lagkänslan ihop med de andra är sjukt kul, säger Marcus.

SM-truppen: Mikael Wåhlin, 28 år (50 meter fjäril, 50 och 100 fritt), Marcus Forsgren, 21 år (50 och 100 fjäril, 50 och 100 fritt, 50 och 100 bröst), Oscar Sjöblad, 20 år (50 och 100 fjäril, 50 fritt), Hampus Lovinge, 19 år (50, 100 och 200 rygg, 50, 100 och 200 fjäril och 200 medley), Hugo Rydberg, 19 år (50 och 100 fritt, 200 medley, 50 och 100 bröst, 50 fjäril), Adina Eriksson, 18 år (50 bröst), Sara Wallberg, 18 år (50, 100 och 200 bröst, 200 medley), Sara Thunholm, 18 år (50 och 100 rygg, 50 fritt), Klara Eriksson, 17 år (50, 100 och 200 rygg), Victor Lovinge, 17 år (50 och 100 rygg, 50 fjäril) samt Max Engström, 16 år (50, 100 och 200 rygg).

På tjejsidan ställer NKK även upp med juniorlag i 4x100 fritt och 4x100 medley. På killsidan har man både junior- och seniorlag i samma grenar som tjejerna.

//NT 

SM och NUSS på programmet

 • 30 jun 2017

Idag startar SM-veckan i Borås dit vi skickat Håkan med en trupp på 11 simmare som ska göra upp om SM och JSM-medaljerna i snabba Alidebergsbadet.

På hemmaplan kör vi NUSS, Nordiska Ungdoms Simspelen med 30 NKK-simmare på plats.

Vi önskar alla stort LYCKA TILL!

PM SUM-SIM

 • 27 jun 2017

Har skickats ut till berörda simmare. Ni hittar det här också: Klick

Sponsorhuset

 • 27 jun 2017

Ge av din tid - stöd Norrköpings Kappsimningsklubb!
Visste du att du kan svara på frivilliga undersökningar, samtidigt som både du och Norrköpings Kappsimningsklubb får pengar för den tid som du lägger ner? Hur enkelt som helst, registrera dig gratis här: www.sponsorhuset.se/nkk/panel

PM NUSS (uppdaterat)

 • 22 jun 2017

Här hittar ni ett uppdaterat PM för NKK-simmarna . Det gäller NUSS i Norrköping. Vi har uppdaterat med matbokningarna och de nya kostnaderna, Klick

Glad midsommar

 • 22 jun 2017

SOMMARTRÄNING!

 • 21 jun 2017

Nu är sommarträningen i full gång! 35 ungdomar som kör hårt och ha det jätteroligt!  Våra flitiga instruktörer planerade in massa av roliga utmaningar! Igår var det fokus på cirkel-styrketräning då ungdomarna fick tävla i olika lag och idag har simmarna kört en SWIMRUN-tävling! Nu har vi torsdag och hela nästa vecka framför oss! 

Grattis alla studenter

 • 16 jun 2017

image: Grattis alla studenter

NKK gratulerar alla duktiga simmare i klubben som nu även kämpat och tagit studenten.

Start- deltagarlista NUSS

 • 16 jun 2017

image: Start- deltagarlista NUSS

Här är start- deltagarlista för NUSS 30 juni-2 juli: KLICK
Prel tidsprogram, Pass 1: KLICK
Prel tidsprogram, Pass 2: KLICK
Prel tidsprogram, Pass 3: KLICK
Prel tidsprogram, Pass 4: KLICK
Prel tidsprogram, Pass 5: KLICK

PM för NKK:are till NUSS

 • 16 jun 2017

Vi har nu skickat ut PM till de simmare som kom med. Tyvärr fick vi inte med alla våra simmare, då det var väldigt mycket anmälningar. PM hittar ni även här : Klick

Stort DM TACK!!!

 • 15 jun 2017

Ett mycket STORT TACK till alla funktionärer och medhjälpare som såg till att DM/JDM under helgen 10-11 juni blev det fina och framgångrika arrangemang som det var menat.

Blickar vi framåt så smäller det igen redan om tre veckor.
NUSS kommer att arrangeras på Centralbadet 30 juni-2 juli. Vi är då, igen, i ett skriande behov av funktionärer och medhjälpare. Vi ber dig att göra allt för att försöka fixa till så att du kan hjälpa till denna helg. 
Mer info om hur man hjälper till på NUSS finner du här: KLICK
Tack på förhand.

Simskolestart på Himmelstalund

 • 14 jun 2017

På måndag startar vår simskola vid Himmelstalund! Vi har lite ströplatser kvar till både vuxensimskola, nybörjar och fortsättnings kurserna! För bokning av platser kontakta kansliet via mail eller telefon.

7 guld på Östsvenska Mästerskapen.

 • 13 jun 2017

Hugo Rydberg tog den enda seniortiteln, då han vann 50 frisim på 24,45. Både Hugo och Hampus Lovinge tävlade sparsamt denna gång pga stundande student. Annars hade det nog kunnat bli 3-4 titlar till.

NKK-Swimrun

 • 13 jun 2017

image: NKK-Swimrun

"I slutändan så är det 'det där lilla extra' som skiljer en vinnare från en tvåa. Det krävs vilja, övertygelse, disciplin och självuppoffring. Lägg ihop alla dem -  även om du inte vinner - hur kan du förlora?"  - Jesse Owens

Save the date Kick-off

 • 8 jun 2017

Söndagen den 27 augusti kommer det att bjudas in till kick-off för alla tävlingssimmare. Alla aktiviteter är ännu inte bokade så vi ber att få återkomma med en mer detaljerad inbjudan men ber er redan nu att sträcka i almenackan.

Alltså, boka söndagen den 27/8!

FF/NKK

Resultat Sponsorsim

 • 8 jun 2017

I strålande sol så genomfördes det en klubbkväll med utställare i form av Arena, Duosec Alarm, Nelins Konditorier, Optiker Persson och Ögonlasern, Stjärnkliniken samt Medley AB. De visade upp sina produkter för den mångfaldiga NKK:familjen på plats.
Det blev en uppskattad modevisning av Arenas senaste kollektion.
En komplett meterlista över hur långt alla simmade hittar du här: KLICK
 

 

Sommar, sol och läsa böcker!

 • 8 jun 2017

Handla dina böcker till semestern via Sponsorhuset!
På Bokus finns allt du vill ha, från deckare till memoarer till facklitteratur. Det bästa är att du och Norrköpings Kappsimningsklubb båda tjänar pengar på det!
Bara gå via den här länken och shoppa dina nya favoritböcker direkt: www.sponsorhuset.se/nkk/butik/bokus

Viktig information ang Råssla

 • 5 jun 2017

Tyvärr har Råsslabadet utsatts för vandalisering och rån och kommer hålla stängt resten av säsongen. Det är glassplitter i bassängen och den behöver tömmas. Jättetråkigt!
 
Detta innebär att resterande gånger av intensivsimskolan ställs in. 
Vi återkommer inom kort med mer information ang ev återbetalning samt återanmälan inför hösten.
 

Funktionärslista DM 10-11 juni

 • 5 jun 2017

Här har ni funktionärslistan för DM 10-11 juni: KLICK
Kraftigt behov av nattvakt lördag till söndag.
Behov även av personal till middagsservering lördag kväll.
Ni ser sedan att det fattas 2-3 personal på pass 2 och 4.
Hugade spekulanter mailar på kansli@nkk.se 
Tack på förhand