Nyhetsbrev

SOS dag 1 och 2

• 31 mar 2016

Två dagar är nu avverkade på Swim Open Stockholm(SOS). På onsdagen var det Alexander Frost som simmade på finalpasset. Efter att ha tangerat sitt pers i försöken på 50 fjärilsim (24,93) gick han till B-final. Lite tekniskt strul i den fínalen gjorde att det blev 14/100 långsammare och en total 15:e plats. Han var dock tredje bästa svensk. Ett mycket bra pers stod Hugo Rydberg för på samma distans. 25,57 var personligt med 4/10 och visar att sprintformen finns där. Michelle Franzén slog årsbästa på 200 fritt med 2,09,23. I dagens försökspass blev det inga finalsimningar för NKK:arna. Alexander gjorde ytterligare ett bra lopp då han persade med 8/10 på 100 fjäril. 57,93 blev hans tid. Hampus Lovinge simmade samma distans på 57,21, vilket tyvärr var 4/10 över hans tid i Berlin för en månad sedan. Sara Wallberg var i på 50 bröst, men stördes i starten av en liten dispyt med en simmare, som skulle simma i heatet efter, men som hävdade att hon skulle simma nu. Lite tappad fokus där gjorde att tiden blev 33,68. Hennes Berlin tid 33,24) hade räckt till B-final.

NKK till SOS

• 29 mar 2016

Svensk simning satsar på en ny internationell tävling i Eriksdalsbadet, Stockholm. Swim Open Stockholm (SOS)

Tävlingen går onsdag-lördag och har lockat simmare från över 30 nationer. Flera Olympiska mästare, Världs- och Europamästare är på plats. En av de främsta simmarna är självklart Sveriges Världsstjärna, Sarah Sjöström. Tävlingen är direkt kval till EM i London och Junior-EM i Ungern. NKK har några simmare med chans för kval till JEM. Det är Sara Wallberg, Hampus Lovinge och Hugo Rydberg. De har dock väldigt tuffa kvaltider att klara av. De visade lovande form vid tävlingar i Berlin för en månad sedan. I det tuffa startfältet blir det svårt att kanske simma A-finaler, men tävlingen har även B- och C-finaler. Målet är att ha flera simmare på finalpassen. Svenska Mästaren Alexander Frost har fina möjligheter, samma gäller Elin Podéus, som för en månad sedan gjorde 4:e bästa tid i Sverige i år på 100 fjärilsim. Michelle Franzén har fina chanser till finalsimning på 200 fjäril och samma gäller Marcus Forsgren på flera grenar. Med på tävlingen för att se och lära följer även ungdomssimmarna Victor Lovinge, Ella Lindroth och Max Engström

Påsklediga från simskolan

Vi påminner om att det är påskledigt från simskolorna fram till 31 mars!

Inga lektioner tisdag,onsdag eller torsdag denna vecka.

NKK Årsmöte

• 23 mar 2016

KLICK för NKK Årsredovisning 2015.
NKK:s årsmöte gick av stapeln och flöt på som planerat. 2015 går till historien som ett mycket jobbigt och samtidigt inspirerande år. Långa sjukskrivningar på kansliet har påverkat organisationen. Styrelsen, med hjälp av övrig personal på kansliet, har gjort ett jättejobb med att styra upp skutan på rätt kurs igen. Samtidigt har simframgångarna under året varit fantastiska. 2015 blev ett av NKK historiens mest framgångsrika simår.

Hälsningar från NKK shopen

• 22 mar 2016

Shopen har en egen mejladress rörande frågor och beställningar kring shopen och klubbkläder

nkksimshop@gmail.com

Shopen har öppet varje torsdag kl 17.00-19.00 samt jämna veckor på måndagar 17.00-18.30

Just nu är det REA i shopen- kom och FYNDA

NKK årsberättelse

• 21 mar 2016

KLICK för NKK årsberättelse 2015.

Dagens ros

• 17 mar 2016

Dagens ros till NKKs duktiga instruktörer idag i Norrköpings tidningar!

Tack så mycket!

Bemanning till NKK shoppen

• 16 mar 2016

Bemanning i NKK-shoppen!

FöräldraFöreningen behöver fortfarande hjälp med att bemanna simmarshoppen bredvid café Sjöjungfrun. Shoppen är under vårterminen öppen måndagar jämna veckor 17-19 och varje vecka på torsdagar kl 17-19. Det som inte är bemannat är torsdagar v 13, v 15-19 och v 21-23. För anmälan och mer information om de lätta rutiner som finns så maila Ullis.Engstrom@gmail.com och tala om vilka torsdagar ni kan hjälpa till med.

ÖKM Succé!!!!

• 14 mar 2016

Söndagen 13 mars satsade de yngre NKK-simmarna hårt. Den 41 simmare stora truppen genomfört fantastiska lopp på Centralbadet i Norrköping. Östgöta Knattemästerskap (ÖKM) är en mycket givande och lärorik tävling som arrangeras i Norrköping varje vår- och höstsäsong. Resultat i vårtävlingen blev en riktig succé med över 100 personliga rekord och 23 medaljer fördelade på 6 guld, 13 silver och 4 brons. Ytterligare en tävling som NKK-simmarna kan vara stolta över!
Nu ser vi fram emot fler tävlingar, inte minst Tvärsim för de yngsta och Examensim.

Resultat ÖKM 13 mars

Resultatlista ÖKM 13 mars 2016: KLICK
Ett stort tack till alla inblandade funktionärer som gjorde det möjligt att ge Östergötlands yngsta simmare ytterligare en möjlighet att utvecklas i sin simning.

Klubbrekord av Stefan Stojmenovic

• 9 mar 2016

Stefan Stojmenovic, som tränar och studerar i USA har slagit nytt klubbrekord på 100 m ryggsim i 50 meters bassäng Tiden 57,34 är en sänkning med 6/10 av hans eget klubbrekord. Detta gjordes efter deras stora mästerskap i 25 yardsbassäng, Conference. Stefan var inte helt nöjd med den tävlingen, trots att han slog sina pers med lite. Han hade hoppats på något bättre resultat. Om man omvandlar de tider han gjorde i 25 yards bassäng så simmade han på följande tider: 100 rygg 52,96, 200 rygg 1,57,56, 100 fjäril 53,10. Ganska imponerande, eller hur?

Länstrofén 2016

Östergötland vann Länstrofén som avgjordes i Växjö i Helgen. NKK hade 5 simmare med i laget och de skötte sig med den äran. Eric Lundström Silke vann 100 fjäril på nya perset 1,06,47. På 200 medley blev det brons och på 100 fritt ett silver. Nikola Petrovic tog en bronsmedalj på 50 fjäril. I 11-års klassen tog Ebba Holgersson silver på 100 medley med fina 1,25,49. Silver även på 100 fritt för henne. Ebba Hazard tog silver på 100 fritt med nytt pers på 1,08,84. Även John Brolin bidrog till slutsegern. John simmade 100 bröstsim, med bara en veckas träning efter sitt armbrott.

ISM i Berlin, dag 3

• 6 mar 2016

Då var sista dagen avklarad i Berlin. Det blev tyvärr lite av en sjukstuga av den. 5 av 9 som skulle simma fick stanna på,hotellet pga sjukdom. Marcus Forsgren stupade först och hann bara simma på fredagen. Idag insjuknade Hugo Rydberg, Victor Lovinge, Max Engström och till finalpasset även Hampus Lovinge. Hampus simmade 100 rygg på morgonen och blev där fyra med nya perser 1,00,01. Elin Podeus simmade hem den tredje medaljen, då hon tog brons i seniorklassen på 200 fjärilsim. 2,21.58 var en sänkning av hennes tid vi GP i Malmö. Sara Wallberg tog sig till final som åtta 100 bröstsim. Sänkte sig med en sekund och slutade sexa med fin 1,13,05. Kul att se att Sara är på gång igen. Även Michelle Franzen simmade på finalpasset. Slutade femma i B-finalen på 100 fritt. Nytt pers med 59,38, ynkliga 4/100 från SM kvaltiden.

ISM Berlin, dag 2

• 5 mar 2016

Dagens medaljörer på ISM i Berlin. Hampus Lovinge, som har Världs- o Europa- mästaren, Laszlo Cseh, bredvid sig. På andra bilden ser vi Hugo Rydberg som krossade sitt pers på 50 fritt. Hugos tid var 23,70. Då ska ni veta att Alexander Frost vann JSM i somras på 23,73. Hampus kom tvåa på 50 fjäril med nya perset 25,50. Då hade han innan det persat på 100 fjäril med 56,85. Han avslutade finalpasset med att slå pers på 50 rygg med 7/10. Här slutade han
fyra med fin-fina 27,39. Alexander Frost slutade femma på 50 fjäril. Tiden 25,01 var 8/100 över pers. Elin Podeus gjorde en mycket bra insats på 100 fjäril. Hon tangerade sitt 3 år gamla pers, när hon slutade fyra med 1,02,67. Även Sara Wallberg gladde oss med en femte plats på 50 bröstsim, 33,24 var bara 6/100 över pers. En mycket fin dag alltså i Berlin.

ISM DAG 1

• 4 mar 2016

Klockan 21.03 går vår siste tävlande i mål. Det blev också dagens bästa lopp av en NKK simmare. Hampus Lovinge slår pers på 200 rygg och slutar 3:a i EJM klassen. 2,09,17 blev hans sluttid. Innan det hade han kvalat in till morgondagens final på 50 fjärilsim. Där ligger han 4:a, med fint slagläge för medalj. Hugo Rydberg hade oturen att bli första reserv på samma sträcka, men slog sitt pers med några hundradelar. I seniorklassen har vi Alexande Frost i final med fjärde tid. Även simmande coachen Micke Wåhlin tog sig till final då han delade sista finalplatsen . Pers blev det för Marcus Forsgren på. 50 fjäril, där han bara var 7/100 från final. Sara Wallberg slutade sexa i seniorfinalerna på 200 bröstsim. Samma placering för Elin Podeus på 400 medley. Fina pers även av Victor Lovinge på 50 och 200 ryggsim.