Nyhetsbrev

Intensivsimskola i Råssla

 • 23 feb 2016

Glädjande nyhet!

Det kommer att bli intensivsimskola i Råssla 30/5-10/6, måndag-fredag, och olika nivåer och grupper. Mer info och möjlighet att boka sin plats kommer inom kort!

Inbjudan till årsmöte

 • 22 feb 2016

NKK Årsmöte

Inbjudan till årsmöte 21:e mars 2016 KLICK

Sportlov 2016

 • 22 feb 2016

Vi påminner om att det är sportlov denna vecka och att all kursverksamhet är inställd mellan 20-26 februari.

Läs gärna mer på http://www.nkk.se/kursverksamhet/allman-information/

Vi önskar alla ett trevligt sportlov!

BÄSTA FYRAN

 • 18 feb 2016

Välkomna att delta i Sveriges roligaste simtävling!

Nu är det dags igen för en fartfylld och rolig simtävling för era skolklasser! Över hela Sverige
arrangeras Medley bästa tvåan, trean och fyran. Svensk Simidrott, Medley och
simföreningarna runt om i landet vill lyfta fram glädjen i att röra på sig och inspirera elever
och skolor till att simma mera.

KLICKA här för mer info

Sponsorsim 5:e juni 2016

 • 17 feb 2016

Den 5:e juni är det åter sponsorsim! Information har lämnats till alla i tävlingsgrupperna i simmarnas fack. Behöver man fler lappar går det bra att kontakta oss på kansliet eller skriva ut egna HÄR.

Stort lycka till!

ÅRETS GENOMBROTT 2016!!!!!!!

 • 12 feb 2016

Vid Norrköpings Idrottsgala för året 2015 vann Alexander i klassen Årets Genombrott.

Grattis Alexander Frost!!!! Motiveringen från juryn var:

Årets genombrott: Alexander Frost, NKK.

Motivering: Han har tränat, kämpat och slitit i det tysta utan den där stora framgången i många år, men 2015 slog Alexander igenom med dunder och brak och blev bäst i Sverige på 50 meter fjäril. Chocken och knocken vid SM i Helsingborg skapade svallvågor genom hela Sverige. Det var ett genombrott utöver det vanliga.

NKK´s Rebecca Diaz Nilsson var nominerade i klassen för årets kvinnliga idrottare. Hon fick ge sig för Frisbee fenomenet Niloofar Mosavar-Rahmani, som tog VM guld på hemmaplan i Norrköping. 

NKK var även nominerad, för andra året i rad, i klassen bästa förening. Här fick man se sig slagna av IFK Norrköping, som bl.a. vann Allsvenskan i Fotboll.

Mer bilder i galleriet: KLICK

Alla har vi varit mindre????

 • 10 feb 2016

Hittade lite gamla bilder i datorn: KLICK

Är du en funktionär?

 • 9 feb 2016

Vi är många som hjälper till men vi behöver bli fler! En funktionär är så mycket mer än en som håller i klockan eller ser till att vändningen blir korrekt utförd. Vi har försökt att visa detta i en text som du hittar här: Klick
 

3 medaljer till NKK på NUSS

 • 8 feb 2016

I helgen har två NUSS-tävlingar arrangerats. De yngre (13 o yngre) var i Örebro. De äldre (14-20 år) tävlade i Linköping. P.g.a. sjukdomar och att Elitgruppen tävlade förra helgen i Malmö och därför inte deltog denna helg, var det ganska decimerade trupper som åkte. De 8 simmarna i Örebro skötte sig med den äran. Det var här alla tre medaljerna kom. Två Guld genom Eric Lundström Silke, som vann 50 fjäril på 30,27 och 100 fjäril på 1,08,73. Båda pesonliga rekord. 100 med hela 4 sekunder. Ebba Holgersson, 11 år, tog brons på 100 fjärilsim med nya perset 1.27,82.

UGP i Västervik med NKK!

 • 1 feb 2016

image: UGP i Västervik med NKK!

I helgen var E, C och B-gruppen i Västervik på en spännande tävling. Tävlingen bjöd på en stor variation av olika distanser. Många simmare har provat på olika grenar för första gången så som 100 fjäril och 200 medley, rygg och bröst samt 400 och 800 frisim. Så klart blev det många personliga rekord och några medaljer!   Alla var nöjda och trötta som det ska vara!

Tack för en underbar tävlingshelg!

På bilden ser Ni Kevin W, Oscar S och Linus H. Andrea Vestgård är också en av medaljörerna på 800 frisim.

Fin långbanepremiär för NKK

 • 1 feb 2016

NKK hade 6 simmare med i helgen på Svenskt Grand Prix. Tävlingen avgjordes i 50 metersbassäng i det nya Hylliebadet i Malmö. Det bjöds på fint motstånd, där den Svenska eliten kompletterades med 10 Danska klubbar, samt en stor del av det Israeliska landslaget. NKK hade sex A-finalsimningar. Närmast medalj var Alexander Frost, som slutade fyra på 50 frisim. Grenen vanns av VM-simmaren Christoffer Carlsen, Helsingborg. Alexander var dock näst bästa Svensk, då det var två Israeler före honom. Han gjorde en mycket fin simning och tiden 23,91 var bar 15/100 över det personliga rekordet.