Nyhetsbrev

Tränarkonferens!

  • 29 aug 2014

I helgen arrangerar Svenska simförbunder tränarkonferens i Jönköping.
NKK representeras där av Håkan Hertzman, Olga Kososvskaya samt Micke Wåhlin.

De senaste rönen inom träning presenteras och många intressanta föreläsningar
kommer att genomföras.

Funktionärer ÖKM!

  • 28 aug 2014

Vi söker funktionärer till ÖKM 19 oktober Klick
Även om ditt barn inte tävlar denna gång så behövs du!

 

Kick-Off!

  • 26 aug 2014

Det kommer inte att vara någon Kick-Off söndag 31/8.
Denna aktivitet har bytts mot resa till Gröna Lund 13/9.

Sara nia på Ungdoms-OS

  • 22 aug 2014

Nu har Sara Wallberg simmat sitt lopp på Ungdoms-OS i Nanjing, Kina.

Och det gjorde hon väldigt bra! Hon var rankad som 12:e tjej, men avancerade till att bli 9:a på 200 bröstsim. Detta är vi mycket nöjda med. Sara är bara i början av sin internationella karriär. Man ska tänka på att på Ungdoms-OS år åldersklassen 15-18 år och Sara är ju bara 15 år. Tidsmässigt gjorde hon sitt näst bästa lopp någonsin. Hon satsade friskt och var under sina splitt tider för det personliga rekordet, ända upp till 175 m. Där slog mjölksyran till ordentligt. Sluttiden blev nu 2,34,00. För att gå till final så krävdes 2,33,14. Trots den försmädliga niondeplatsen så var Sara väldigt nöjd med sig själv.

Nu kommer simmarna vara kvar i Kina en vecka till, där de kommer ha diverse utbildningar, samt även titta på andra sporter. Därefter kommer Sara vara ledigt i två veckor, innan satsningen mot nästa års junior-EM börjar. På vägen dit blir SM och SUM-SIM viktiga avstämningspunkter för henne. Går det bra där simmar hon även Nordiska junior-mästerskapen i december.
/Coach Håkan

Sara i Kina

  • 18 aug 2014

Som de flesta känner till så är NKK´s Sara Wallberg just nu i Nanjing i Kina, för att simma Ungdoms-OS. En tävling för ungdomar födda 1996-1999. Sara klarade den mycket tuffa kvaltiden på 200 bröstsim och är en av sex Svenska simmare på plats. Sara kommer att simma sitt lopp på fredag den 22/8. Vill ni följa hennes äventyr så kan ni gå in på Svenska Simförbundets hemsida, där det rapporteras på Mästerskapssidan. Man kan även se Ungdoms-OS live via Viasports hemsida.

Uppdaterade rekordlistor

  • 6 aug 2014

Efter SM/JSM, NUM, EJM, NUSS och Portugal Open har vi nu uppdaterat rekordlistorna, Björn Borgs stipendium, Kappis-Ringens stipendium samt lagt ut aktuella SM- och JSM kvaltider, där ni ser vilka som är kvalade just nu. Aktuell ställning på Perstävlingen hittar ni här: KLICK

Inbjudan Gröna Lund!

  • 6 aug 2014

Lördagen den 13/9 kommer NKK och Föräldraföreningen
att bjuda simmarna i tävlingsgrupperna samt tränare
på resa till Grönan.Klick