Nu är många av rekordlistorna uppdaterade, efter TYR Sprint i Motala. Vi fick ju t.o.m ett seniorklubbrekord, genom Sara Wallberg, på 200 bröstsim.

• 26 mar 2014

Har skickats ut till alla berörda. Ni hittar det här också: Klick

Anmälan ULLBERGSTROFÉN

• 24 mar 2014

Imorgon tisdagen den 25/3 är sista dagen för anmälan till rubricerad tävling. Hittills är det 17 simmare av 51 som anmält sig. (24/3 kl. 10.15)

NKK framgångar i Motala

NKK har i helgen deltagit på TYR Sprint Event i Motala, en tävling där de fyra Östgötaklubbarna deltog. NKK kom hem med mängder av guld.

Simkurser Råssla!

• 22 mar 2014

Tyvärr måste vi ställa in söndagens kurser i Råssla.
Detta gäller söndagen den 23 mars. Pga sjukdomar.

• 17 mar 2014

Lördag 29 mars är det dax för funktionärsutbildning.
Ni som inte har utbildning ta nu chansen.
Utbildningen är mellan klockan 09.30-15.00
på NKK kansli. ANMÄL NU! kansli@nkk.se

Anmälan Vår Simiaden

Har nu skickats ut till berörda simmare. (Födda 2001 och yngre) i Tävlingsgrupperna samt Guldfiskarna. Ni hittar den även här: Klick

Resultat Tvärsim 16 mars

• 16 mar 2014

Resultat Tvärsim 16 mars : Klick

Guld på Master-SM!

• 15 mar 2014

Redan första passet blev det guld till NKK Masters.
Det var Lena Johansson som vann 200 medely i klassen 60-64 år
Martin Nyberg imponerade genom ett brons på 400 medley.
Martin simmar i 40-44 år. Tävlingarna fortsätter lördag+söndag.

Klubbdräkter!

• 14 mar 2014

Nu har beställda klubbdräkter kommit. Dessa kan
hämtas ut FF-kiosken på söndag 16/3 från klockan 16.00.
Kan även hämtas ut under vecka 12.

Kommande helg händer massor i vår verksamhet.

Årsmöte NKK .

• 11 mar 2014

NKK håller årsmöte onsdagen den 26 mars
klockan 19.00 i cafeterian.Klick

Guld till Stefan Stojmenovic

• 10 mar 2014

Stefan Stojmenovic har i helgen simmat 2014 National Junior College Athletic Association Championships. Det här är slutmålet för säsongen för hans universitetslag, Indian River State College, vilket innebär full toppning.

GP dag 2

• 9 mar 2014

I dagens final på 200 fjäril slutade Elin Podéus tvåa, endast 4/100 efter ettan. Mycket bra tid som ger hopp inför framtiden. 2,17,89 är visserligen 1,2 sekunder över pers, men Elin är långt ifrån att vara i toppslag. Nu väntar 6-7 veckors hårdträning innan det är dags att försöka kvala till EM. dagens lopp gav positiva vibbar inför detta tuffa mål. Broder Henrik simmade 17 sekunder över pers på 800 fritt.

Svenskt grand Prix, deltävling 2. D

• 8 mar 2014

NKK har bara 2 simmare på plats i Eriksdalsbadet i Stockholm. Resten av Elitgänget var ju i Berlin förra helgen, så de står över denna gång. Elin Podéus slutade femma i finalen på100 fjärilsim. 1.03,94 i försöken blev till 1,04,45 i finalen. Lite mer spänd simning ut gjorde att hon blev trött lite tidigare i finalen. Försökstiden är dock en förbättring från förra GP med 8/10 delar. Viktigt med att hon blev tredje Svenska, då ligger hon fortfarande bra till i den totala fjärilsims cupen. Broder Henrik simmade 400 fritt på 4,19,5. Även han förbättrade sig sen förra GP tävlinge. Nu simmade han 3 sekunder snabbare.

Nya rekord

• 4 mar 2014

Rekordlistorna i 50 m bassäng har nu uppdaterats efter helgens ISM i Berlin. Årets tre första senior och junior klubbrekord slogs där. Alla genom Sara Wallberg på bröstsim.

Aktuell ställning i perstävlingen hittar ni här: Klick

Strängnäs Simcup!

Många fina simningar på Strängnäs Simcup.

Anmälan till intensiv- och sommarsi

Nu kan ni anmäla er till sommarens simkurser.
Intensivsimskola på Centralbadet.
Crawlskola för vuxna (intensiv).
Sommarsimskola på Himmelstalund och i sjöarna.
Klicka på "Boka aktivitet" i vänstermarginalen.

Östergötland segrade i Länstrofen!

Vid helgens Länstrofe i Västervik segrade det Östgötska laget.

Sponsorsimmet!

• 3 mar 2014

Första avtalet klart, snabbast var ett avtal för Hampus Lovinge.
Sponsorsimmet är söndag 1 juni, men starta redan nu.
Vem blir nästa, med ett klart avtal?

ISM Berlin dag 3

Sista dagen gav 4 finalsimningar. Sara Wallberg tog sin tredje medalj, silver på 50 bröstsim med nya senior klubbrekordet 33,18. Både Hampus Lovinge och Marcus Forsgren simmade final på 50 ryggsim. Nya fina pers med 28,8 respektive 27,97. Mixedlaget på 4x50 fritt tog en mycket fin femteplats efter följande deltider. Rebecca Diaz Nilsson, 27,25 (pers), Marcus Forsgren 23,05 (dyngpers), Alexander Frost 24,27 (1/10 långsammare än i semifinalen) och Michelle Franzen 27,51 (snabbaste någonsin). Helgens 2 bästa NKK:are är ju Sara med sina medaljer , klubbrekord och klarade EJM-kvaltider. pers i alla 5 lopp hon körde också. Även Hugo Rydberg slog pers i alla lopp han körde, vilket var hela 9 st.

ISM Berlin, dag 2

• 2 mar 2014

Sara Wallberg fortsätter att imponera. Silver på 100 bröstsim med 1,12,27. För er som inte vet så går tävlingen i långbana. Pers och seniorklubbrekord med 1,8 sekunder. Hon var nu 1,6 under EJM kvaltiden. Vi kan dock inte säga att hon är klar för EJM ännu, då kvalperioden pågår till slutet på april. Hugo Rydberg simmar kanon bra på allt. Igår blev han vår ende sprintfinalist. 6a på 50 bröstsim med fina 31,42. Imponerade även på 50 fritt med sina 25,16. De äldre simmarna fick upp farten riktig bra i 4x50 frisim mixedstaffett. Till final med sjunde bästa tid. Där 3 av 4 gjorde sitt snabbaste race någonsin. Marcus Forsgren 23,4, Rebecca Diaz Nilsson 26,82 och Alexander Frost 24,15. Alla tider noterade inne i laget. Marcus hade tidigare på passet simmat på 24,36 individuellt.

ISM, BERLIN dag 1

• 1 mar 2014

Två medaljer till NKK under första dagen. Marcus Forsgren tog silver på 200 medley med tiden 2,11,56. Sara Wallberg, fullkomligt krossar sitt pers på 200 bröstsim, 2,35,92 var 5,3 sekunders pers och hela 4 sekunder under EJM-kvaltiden. Detta räckte till ett brons i klassen, där hon tävlar mot ett år äldre simmare. Hugo Rydberg gjorde två mycket fina lopp, där han hamnade precis utanför prispallen. 7 sekunders pers på 400 fritt med 4,13,66, gav en 5:e plats. Placeringen bättre på 400 medley med fina 4,49,38, vilket var 6 sekunders pers. Många fina simningar av de andra NKK simmarna också.