Nyhetsbrev

JVM ÖVER FÖR ELIN

  • 30 aug 2013

Då har Elin Pode'us gjort sin sista start på Junior-VM. Idag har hon simmat 100 fjärilsim. Tyvärr blev det inte alls såsom vi tänkt oss. Elin öppnade som hon skulle första 50, 29,6, men det fanns inga krafter kvar på andra femtian och sluttiden hamnade på 1,04,73. Detta är två sekunder över perset. Det har visat sig att Elin dragit på sig halsont, något hon kände dagen efter 200, så något har hon dragit på sig, men det har inte brutit ut till något värre. Hon blev nu 30e tjej och kan tyvärr inte känna sig särskilt nöjd med sin tävling. Det är dock viktigt att veta att all den långbaneträning hon fått denna sommar kommer hon ha stor nytta av redan nu i höst. Vi har nu drygt elva veckor kvar till SM, en tävling som även är kval till senior-EM I december. En tävling som flera NKK:are har fina chanser att kvala in till.

Revansch för Elin på JVM

  • 28 aug 2013

Idag har Elin simmat 50 fjärilsim på J-VM. Hon tog en liten revanch på sig själv, efter gårdagens misslyckade lopp. Tiden 28,74 var bara 2//100 över perset, men hela 5/10 bättre än EJM tiden. Det innebar att hon avancerade två platser i resultatlistan och slutade 36a. Elin är fortfarande lite för Osnabb för att konkurrera på sprint distansen, men det kommer med åren. Detta visar trots allt att Elins fysiska form är god. Detta ger säkert råg i ryggen inför 100 fjärilsim på fredag. Chansen till en fin avslutning med pers är mycket god.

Idag är det den varmaste dagen hittills. Ni ska inte vara avundsjuka där hemma i Sverige, för det är vidrigt varmt. Varje gång jag går ut från bussen, eller hotellet och badet, så immar glasögonen igen. Försökte sola vid hotelpoolen idag, men gav upp efter 30 minuter.

Funktionärsutbildning!

  • 28 aug 2013

Här kommer höstens funktionärsutbildningar.Klick
Passa på!

Elin Pode'us 20:e på JVM

  • 27 aug 2013

Nu har Elin gjort sitt första lopp. Tyvärr gick det inte så bra på specialdistansen 200 fjärilsim. Sluttiden 2,19,97 var 3,5 sekunder över sitt personliga rekord. Perset gjorde hon på EJM och det hade räckt till en final här. Elin var lite mer nervös än vanligt och första 50 simmades spänt och stressigt. Detta gjorde att hon drog på sig mjölksyra tidigt i loppet. Hon tappade t.ex 1,7 sekunder på sista femtio jämfört med tredje femtian. Normalt sett så simmar hon alla tre sista femtios på samma fart. Det blev nu en tuff lärdom inför framtiden. Elin kommer att simma betydligt vassare tävlingar än denna i framtiden. Då menar jag inte att JVM är en skräptävling, tvärt om, men det finns kommande EM och VM inom en snar framtid. Nu gäller det för henne att glömma och försöka ladda om till 50 och 100 fjärilsim.

Försäljningsstart NEW BODY !!!!

  • 23 aug 2013

Hej alla i Norrköpings Kappsimningsklubb!

Nu är det dags att starta vår Newbody försäljning och tillsammans tjäna pengar.

träningsschema innesäsongen 2013-20

  • 23 aug 2013

Här har ni det nya inne träningsschemat. Några smärre förändringar mot föregående år. D2 flyttar sin helgträning till lördag och Elit startar och slutar 45 min. tidigare på söndagen. Även en liten ändring på fredagsträningen för Elit.
Schemat hittar ni här: KLICK

JVM äventyr!

  • 23 aug 2013

Vi önskar Elin Podeus och Håkan Hertzman lycka till,
på det spännade äventyret i Dubai.

Betalningar!

  • 22 aug 2013

Ni som betalat era kursavgifter, men undrar varför det inte syns på era konton,
kan vara lugna. Vi har haft tekniska problem och era platser finns kvar.

Kick-OFF!

  • 20 aug 2013

Söndag 1/9 kör vi Kick-Off för alla tävlingsgrupper Klick

Vi har nu skickat ut inbjudan via vårt medlemsprogram till er mail. Det kan vara så har vi märkt att det hamnar i "skräpkorgen". Kolla där om ni inte fått något mail. Hittar ni det så markaera mailet och kryssar i "betrodd avsändare" så hamnar det rätt nästa gång.

Tävlingar i september

  • 20 aug 2013

Då semestrar för simmare, tränare och kanslipersonal gör att det kan bli lite kort om tid för att anmäla i augusti, så skickar vi ut anmälningslappar på de tävlingar vi fått inbjudan till redan nu. Aktuella simmare får anmälningslappen via mail. Det är följande tävlingar som är aktuella:

TYRs Test i Linköping den 21-22/9 (gäller simmare -97 o yngre i alla grupper utom ELIT) Anmälan via hemsidan : klick

Wadköpingsdoppet i Örebro den 21-22/9. ELIT + några i A/B-gruppen: Ska anmälas via anmälningslappar till Håkan: klick

Hoppe-Simcup i Eskilstuna den 28-29/9. Enbart E-gruppen födda -01 o yngre. (inbjudan saknas fortfarande)

Tävlingskalender Hösten 2013

  • 15 aug 2013

Ny ligger en uppdaterad tävlingskalender för hösten ute på tävlingssimssidan. Ni hitter den här också: KLICK

Anmälan till Mix Megapol Simcup

  • 15 aug 2013

Det går nu anmäla till Mix Megapol Simcup (f.d. Hoppe Simcup i Eskilstuna) Denna tävling åker enbart E-gruppen på. De kommer sedan inte få anmäla till Intersport simcup I Motala helgen efter.
Här har ni en anmälningslapp med lite fakta. KLICK

OBS ! att ni ska anmäla via hemsidan i vanlig ordning:

Uppdateringar på rekord m.m.

  • 14 aug 2013

Efter SM/JSM, NUSS, EJM, U-OS och World Cup har nu uppdateringar skett på rekord, stipendier samt kvaltider.

Aktuellt läge i perstävlingen finner ni här: klick

Maggie klarade tuff utmaning!

  • 12 aug 2013

Maggie Timossi simmade Sveriges längsta och tuffaste öppet vatten simning Vidöstresimmet.
Tävlingen simmas över distansen 21 km. Maggie avverkade sträckan på 10 timmar och 27 minuter.
Vi gratulerar Maggie till prestationen.

World Cup dag 2

  • 8 aug 2013

Betydligt bättre simning idag av Elin Pode'us.  Idag simmade hon sin speciadistans 200 fjäril. Med tiden 2,16,07 slutade hon 9a, bara en halv sekund från en finalplats. Det har varit en viktig erfarenhet för Elin, som hon tar med sig till JVM om två veckor.

 

World Cup i Holland

  • 7 aug 2013

Då har Elin Pode'us simmat sitt första lopp. Det var på 100 fjärilsim. Efter två ganska mediokra vändningar och uppgångar, blev sluttiden 1,03,47. Med normala vändningar hade hon lätt simmat på 1,02,5. Detta var dock första kortbaneloppet sedan april, så den biten kommerhon snabbt rätta till. Tiden räckte till en 16e plats. Imorgon väntar 50 och 200 fjärilsim.

WC i Eindhoven!

  • 5 aug 2013

Lycka till!
Önskar vi till Elin Podeus och Håkan Hertzman som
på tisdagen ger sig iväg på nya spännade uppdrag.
Trots att VM i Barcelona just slutat så startar World Cup
tävlingarna redan denna vecka.
Tuffa tider för Elin som fått ligga i med träning hela sommaren.