NKK Teknik

I NKK har vi två steg i Teknik grupperna 1&2. I båda grupperna simmar man 2 ggr/v. En vardag i veckan simmar gruppen i undervisningsbassängen för att fokusera på simteknik och en helgdag i veckan för att fokusera på uthållighet.

Utöver simträningen så kommer simmarna få vara med på Teknikträningstävling som vi har 2 ggr på hösten och 1 gg på våren. Simmarna tränar på att tävla helt enkelt - tävlingen sker under träningstid på helgdagen tillsammans med simmarkompisarna. Instruktörerna går igenom steg för steg hur en tävling går till. NKK kommer även att behöva hjälp från er vårdnadshavare för att genomföra detta. 

När man känner sig redo så finns det även möjlighet att vara med på våra lokala tävlingar NKK Winterrace som sker i kombination med Lucia här har man möjlighet att vara med i Norrköpings vackraste luciatåg och få NKK medalj för sitt deltagande. Om man hänger kvar efter luciatåget så kan man njuta av vår tävlingssimmare i NKK Racing och deras simningar. NKK Springrace som är vår avslutningstävling för vårsäsongen som sker i mitten av maj månad - där deltar man om man vill och även här delar vi ut NKK medaljer för deltagande.

Förkunskapskraven för Teknik 1 är målen för Delfinen:

Mål:
Testa fjäril SS
25 m kickar
25 m br SS dj
 
25 m livrygg dj
25 m cr SS dj
50 m valfritt djupt vatten
 
Br SS andning varje 
25 m ry SS dj
4 L medley grunt
 
Fjäril SS
Voltvändning
100 m valfritt djupt vatten

Nästa steg i NKK simstege är Sport träningsgrupperna E, Guld, Silver och Brons.


Sport Teknik 1

kjhkhkhk