Nyheter

Intensivkurs i crawl för vuxna!

  • 30 mar 2017

I maj, med start den 15 maj och avslut den 14 juni, kommer NKK att anordna intensivkurs i crawl för vuxna! Det kommer att vara både en fortsättningskurs och en nybörjarkurs och man går två gånger i veckan, måndagar samt onsdagar. Passa på att utveckla dina                                                    kunskaper alternativt lära dig ett nytt simsätt. 

Masters SM

  • 28 mar 2017

Återigen ett fantastiskt Masters SM för NKK-simmare!

Nu har vi simmat Masters SM i helgen! Ett fantastiskt arrangemang som samlar hundratals simmare varje år. En tävling där olika generationer möts för att fira simidrotten! Unga som gamla lever i en adrenalinbubbla där det är inställningen ”NU KÖR VI!” som gäller! Masters SM är en tävling som har ett väldigt viktigt budskap att förmedla ”Idrott och hälsa livet ut är en stor del av samhällets välbefinnande!”

Masters SM

  • 24 mar 2017

I helgen avgörs SM i masters simning i Eskilstuna och NKK har med den största truppen någonsin med hela 14 simmare. Vi håller tummarna och önskar er alla lycka till!

Kör hårt!

Stängning av 2016

  • 21 mar 2017

Tack till alla medlemmar som deltog vid NKK:s årsmöte igår! Nu har vi officiellt stängt 2016 och vi ser fram emot ett nytt verksamhetsår. 

Tack också Marcus och Sanna på Stjärnkliniken för en inspirerande föreläsning!

Start på ökat samarbete

  • 20 mar 2017

I fredags fick vår samarbetspartner Stjärnkliniken känna på hur våra simmare har det i bassängen. Håkan drillade dem i blandade teknikövningar och det finns nog lite att slipa vidare på:-). Klicka på bilden för att få den större.

Många glada skratt med ett trevligt gäng!

Resultat Tvärsim 19 mars

  • 20 mar 2017

Bra kämpat på Tvärsim alla simmare.
Ett stort tack till alla funktionärer.
Här är en komplett resultatlista: KLICK

Positiva besked om ny bassäng

  • 16 mar 2017

Igår kväll hade undertecknad och styrelsen i NKK möte med inbjudna politiker i Norrköpings Kommun för att höra hur arbetet fortskrider kring behovet av en ny simhall. Beskedet som gavs är att det i dagarna påbörjas en projektering där sedan en arbetsgrupp ska bildas, vilken vi får inbjudan till, för att utreda och ta fram kriterierna och önskemålen om hur en tillbyggnad på Centralbadet kan se ut. En helt ny arena ligger långt fram men det som är aktuellt och förväntas bli, är en tillbyggnad utmed E22:an med en 50m bassäng inomhus. Som alltid är det svårt att sätta en tidsram men om allt går som det ska bör vi ha en ny bassäng på plats innan 2020!

Det här känns jätteroligt tycker vi i NKK. Mer vattenyta är en förutsättning för att kunna utveckla vår verksamhet på det sätt som vi vill. Vi kommer att fortsätta arbeta tätt med kommunen och lovar hålla er underrättade med vad som sker.

/Åsa Gårdman

Stadium SportsCamp 2017

  • 14 mar 2017

Klicka på bilden så blir det större.

JSM silver i curling!!!

  • 14 mar 2017

Klicka på bilden så blir den större.
Simmare är duktiga även på fruset vatten. Norrköpings Curlingklubb tog i helgen ett JSM silver vid tävlingarna i Härnösand. Inte mindre än tre lagmedlemmar av fem har anknytning till simningen. Ellen Manfred och Ellie O´Brian har varit flitiga simmare tidigare. Lovisa Öhrn kämpar nu i AB gruppen. 
Grattis tjejer, bra fixat!!!!

Östsvenska GP

  • 13 mar 2017

Säsongspremiären, för nedan nämnda simmare, med tävling i 50 m bassäng kördes i helgen i Jönköping på Östsvenska Grand Prix med mycket tufft motstånd. Norrköpings Kappsimningsklubb var där med en liten, men naggande god trupp. 10 simmare gjorde 66 starter och slog inte mindre än 46 personliga rekord. Det bjöds även både på JSM och SUM SIM kval och ett par medaljer.

Sommarsimskola Himmelstalundsbadet

  • 9 mar 2017

Måndagen den 13/3-2017 öppnar vi bokningen för sommarens simskola på Himmelstalundsbadet. Period 1 19/6 - 7/7-2017, Period 2 10/7-28/7-2017.

VÄLKOMNA!

Östergötland vinner Länstrofén!!!

  • 7 mar 2017

Här kommer den rätta skrivelsen från Länstrofén. Den förra om Eric och Ebba var meningen att bara hamna på A/B gruppens egna Facebook sida. Just därför var bara de två nämnda. 
//Mats

7 st NKK:simmare var uttagna i det Östgötalag i åldrarna 14 år o yngre, som under lördagen var i Linköping och tävlade mot lika lag från Jönköpings,  Kronobergs och Kalmar län. Östergötland vann hela matchen med 761 p före Jönköpings län.

Sponsorhuset/Let´s deal

  • 7 mar 2017

Nu har Let's Deal anslutit sig till Sponsorhuset. Du kan fynda erbjudande varje dag och samtidigt tjäna pengar själv och stötta Norrköpings Kappsimningsklubb.

Restauranger, Spabesök, Resor och upplevelser! Gå via Sponsorhuset varje gång! Denna länk är det som gäller: 
www.sponsorhuset.se/nkk/butik/letsdeal

Glöm inte att registrera dig hos Sponsorhuset också, det kan du göra här:
www.sponsorhuset.se/nkk/bli-medlem

Tack för ditt stöd

Arena Knattecup

  • 6 mar 2017

Komplett resultatlista: KLICK
Arena Knattecup avgjordes under söndagseftermiddagen på Centralbadet. En östgötatävling för våra yngre simmare i åldersklasserna 11, 10 och 9 år och yngre. Ca 120 simmare från Norrköping, Linköping, Motala och Finspång tävlade och framgångarna för Norrköpings Kappsimningsklubb var kraftiga. Det simmades totalt hem 12 guld, 13 silver och 6 brons. 
 

Intensiv simskola i Råssla!

  • 6 mar 2017

Vi kan nu erbjuda intensivsimskola i Råssla simhall för nybörjare och fortsättning. Start Tisdag den 30/5 och avslut fredag den 9/6. Lektioner vecka 22 tisdag, onsdag, torsdag samt fredag. Vecka 23 är det inställt måndag och tisdag och lektioner onsdag,torsdag och fredag. Totalt 7 lektioner och priset är 700:-.

Välkomna med er bokning!

Stefan till NCAA finalerna

  • 6 mar 2017

Stefan Stojmenovic klar för NCAA i USA.

Stefan är nu inne på sitt tredje och sista år i USA. Han har i helgen simmat sitt sista Conference Meet, vilket var sista chansen att kvalificera sig till de Amerikanska Universitets Mästerskapen (NCAA) En tävling som betraktas som världens tuffaste efter VM och OS. Många av simningens världsstjärnor studerar ju i USA och deltar därmed på NCAA. Tävlingen går i 25 yards bassäng. Vi kan glädjande nog konstatera att Stefan är klar för denna final. Han kommer med största sannolikhet simma ryggsimssträckan på 4x50 medley, där hans skola, Florida State University, är inkvalat. Stefan simmade sin sträcka på 21,71, vilket omräknat till meterbassäng skulle ge ungefär 24,18. Han har tidigare simmat på 24,80 i meterbassäng. I övrigt simmade han på tider runt sina personliga rekord på 100 rygg och 100 fjäril. Att simma NCAA´s finaler är en dröm för alla college simmare i USA. NKK har tidigare, bl.a. haft Per Nylin, som simmat flera finaler där. Det var för drygt 10 år sedan. Nu får även Stefan uppleva detta.

ISM i Berlin

  • 6 mar 2017

Vi hade sju simmare på plats på denna internationella stortävling.

Resultat Arena Knattecup

  • 5 mar 2017

Bra kämpat alla simmare.
Ett stort tack till alla funktionärer.
Kompletta resultat Arena Knattecup : KLICK

SPONSORSIM 2017

  • 3 mar 2017

Nu har utdelningen av information om Sponsorsimmet som går av stapeln onsdagen den 24 maj börjat. Har du inte redan fått det så kommer det inom kort att delas ut av din tränare. Nedan finner ni länkar till den information och avtal som delas ut.
Passa nu på att fylla på ditt simmarkonto. 

Startlista Arena Knatte Cup 5/3

  • 2 mar 2017

Hittar ni här :  Uppdaterad 2/3. kl. 13.00Klick

Simskolor i Söderköping

  • 2 mar 2017

På måndag öppnar bokningen för sommarens simskolor i Söderköping, både vid Friluftsbadet samt Klarsjön och Sanden.

Läs mer och boka en plats på http://www.soderkopingsss.se

Bästa tvåan,trean och fyran!

  • 1 mar 2017


Nu är det dags för bästa tvåan, trean och fyran. En tävling som alla som går i årskurs 2, 3 och 4  och som kan simma 25 meter kan delta i. Tävlingen är en mixad lagkapp med både killar och tjejer. Varje lag har fyra deltagare som simmar 25 meter valfritt simsätt. Medley bästa tvåan, trean och fyran avgörs runt om i hela Sverige under våren. Alla som deltar får badmössa och diplom samt en chans att vinna utlottningpriset och kämpa om fina medaljer. Men det viktigaste budskapet som tävlingen vill förmedla är ATT SIMMA ÄR KUL och att SIMKUNSKAPEN ÄR VIKTIGT! Tillsammans  kämpar vi hårt för att alla i Sverige ska kunna simma och  att alla i Sverige ska känna sig trygga i vattnet! Bästa tvåan, trean och fyran är en tävling som framhäver simkunnigheten på ett roligt sätt.

Läs mer om tävlingen och hur din skola kan anmäla ert lag HÄR

Påskäggs tips!

  • 1 mar 2017

Vad vill du ha i ditt påskägg denna påsk? Ett tips från oss hittar du HÄR....