Nyheter

Semifinal för Sara på EJM

• 13 jul 2014

Sara Wallberg nådde semi final på Junior EM

NKK 's Sara Wallberg fick inte till sina lopp till 100 % när EJM avgjordes i Holländska Dordrecht. Placeringsmässigt gick 200 bröstsim bäst. Här blev det en semifinalplats. Hon slutade som totalt 15:e tjej i Europa. 2,36,05 var hennes försökstid. Hennes personbästa 2,32,97 hade räckt till en finalplats, men formen var tyvärr inte riktigt på topp. På 50 bröstsim var hon bara 2/10 över personliga rekordet och slutade på en total 17:e plats. Avslutningsvis så simmade hon 100 bröstsim på 1,13,66. Personliga rekordet ligger på 1,12,05 och det hade givit henne en semifinalplats. Sara har ett år kvar i EJM klassen, så hon har nu fått nyttig erfarenhet inför nästa års EJM.

Hampus Nordisk ungdomsmästare

Guld till Hampus vid Nordiska ungdomsmästerskapen.
NKK´s Hampus Lovinge kan numera titulera sig Nordisk ungdomsmästare. Han var startman i laget på 4x100 medley som vann i Köpenhamn där tävlingen avgörs. Hans sträcktid var 1,00,64, vilket är en sekunds personligt rekord. Individuellt blev det ett brons på specialdistansen 200 ryggsim. Nu pers med hela 2 sekunder. 2,10,62. på 100 rygg slutade han fyra och på 50 rygg blev det en femte plats med nya perset 28,31. En mycket lyckad landslagsdebut alltså av denne 16 årige simmartalang.

SM sista två dagarna

• 8 jul 2014

SM brons till Elin Podeus på 200 fjäril. I samma final blev Rebecca Diaz Nilsson Sjua, på JSM kom de tvåa och femma på samma distans. Dessutom slutade herrlaget åtta, Stefan persade på starten med 52,20, Macce hade snabba 52,1, Anton 53,7 och Hugo kanonfina 53,1. På lördagen vann Stefan B-finalen på 100 fjärilsim med 55,80. Rebbe var två i B-finalen på 50 fjäril. Krossade sitt pers och seniorklubbrekordet med 28,12.

Totalt slutade vi åtta i klubbstriden på JSM och på SM blev vi 14:e.

Framgångar på NUSS!

• 7 jul 2014

Vi vill gratulera alla våra duktiga simmare som kämpade så bra på NUSS.
Det blev massor av pers och även medaljer. 5 Guld bland annat, genom
Max Engström på 50 samt 100 rygg, Irma Klipik 100 rygg, Alexander Granberg 50 fritt
samt Ella LIndroth på 50 bröst.
Stort Grattis till er alla och ha nu en skön ledighet.

Stort Tack!

Vi vill framföra ett stort tack till alla er funktionärer och medhjälpare
som gjorde NUSS arrangemanget till en succè.
Nu önskar vi er alla en trevlig sommar och så laddar vi för
NUSS 2015 och SM-veckan 2016.

SM dag 3

• 5 jul 2014

Tredje dagen gav två A-finaler och en B-final. Anton Jansson krossade sitt pers med 7/10 när han blev sexa på 50 bröstsim. 29,08 var även ett nytt klubbrekord. Stefan Stojmenovic kom sjua på 50 rygg, 26,70 var bara 5/100 över perser. Elin Podeus kom femma i B-finalen på 100 rygg. Drygt tre sekunder under pers var hennes tid 1,07,08. Nytt klubbrekord blev det genom Stefan på starten i medleylaget 57,85 lyder det på numera. Hugo Rydberg gjorde ett suveränt 400 fritt på morgonen.4.10,32 var pers med tre sekunder och gav honom en sjätteplats i JSM.

SM dag 2

• 4 jul 2014

Dag 2 var nog den blötaste dag jag upplevt på ett mästerskap. Ca 5 timmars konstant ösregn.Detta påverkade självklart tiderna negativt. Trots detta presterades en hel del fina lopp. Dagens NKK: are var 16 åriga Hugo Rydberg. På 400 medley slog han pers med 1,6 sekunder. Tiden 4,44,25 räckte till 10: plats på SM och 6:e på JSM. Det blev dessutom en strykning, så Hugo var bara 2/100 från final. Rebecca Diaz Nilsson kom elva på 800 fritt och Stefan Stojmenovic blev tolva på 50 fjäril med nya perser 24,80. Mycket bra simmat även av Micke Wåhlin som persars med 6/10 på 50 fjäril, 25,17 räckte till en B-final. Slutligen lyckade junior-killarna pressa sig under målet 8,00 på 4*200 splittarna var Henrik Podeus 2,00,02, Marcus Forsgren 1,58,6, Hampus Lovinge 2,02,5 och Hugo Rydberg 1,58,4. Marcus var även sexa i B finalen på 100 rygg.

SM dag 1

• 3 jul 2014
SM, JSM dag 1.
Två junior finaler, två SM B- finaler och massor av pers. Finalerna kom genom Sara Wallberg och Rebecca Diaz Nilsson på 200 bröstsim resp. 200 fritt. Sara blev fyra och Rebecca sexa på JSM. I SM B-finalerna slutade både på femte plats. Sara hade stora problem med sin astma, så hon simmade en bit över pers. Rebeccas 2,06,99 var pers med 1,7 sekunder. Fina pers även av Elin Podeus, 50 rygg 30,99, vilket var senior klubbrekord. Hampus Lovinge 2,13,91 och Henrik Podeus 2,15,64 på 200 fjäril var 2 sekunders pers på båda. Stefan Stojmenovic persade på 100 fritt med 52,79. Slutligen så krossade Hugo Rydberg sitt pers på 200 bröst med 2,31,77.